DOLAR 32.3395 %0.11
EURO 35.1801 %0.00
G.ALTIN 2240.5204 %-0.13
BITCOIN 63958.0304 %-5.05
ETHERIUM 3333.4354 %-4.94
havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Sayılı gün çabuk geçer!

4109
Cumartesi Pazar köprünün `asfaltını ağlattık` (Ak Parti İl Başkanı Naim Makas`ın sözüdür!) köprü bile şaşırdı kaldı! Ben nereye kondum böyle diye, dile geldi! Çanakkale küçük yer; arkadaşlarımızın yüzde doksanı köprüyle hasbihal etti. Öpüştü koklaştı. Ama o Umurbey trafik ışıkları da olmasa, jet gibi gidip gleeceklerdi! Ama olsun, altı üstü bir trafik lambasıyla kurtuldular konvoydan.
 
Gelecek cumaya kadar kaç araç geçtiğinin istatiğini öğreniriz elbet. Ama geçenlerin yüzde 50`nın Çanakkaleliler olacağı kesin. Boğazın sakin şehri, gemilere alışık Çanakkalemizin bu bir haftada yaşadığı ve yaşayacağı heyecan başka oldu herhalde. Gelibolu`nun meyhaneleri doldu taştı. Özlemiş millet Gelibolu`da oturup iki tek atmayı! Tabi bu durumdan hoşnut olmayan Çanakkale meyhaneleri haftayı kesat geçirdi. Ama, sayılı gün çabuk geçer deyip teselli oldular. 
 
Yalnız bir de şu haber dikkatimi çekti; Traktör Müzesi ziyaretçi rekoru kırmış iki günde. Bu zamana kadar Gelibolu`da böyle bir müzenin olduğundan da haberim yoktu. Antika traktörler de çok sevinmiştir bu ziyarete! Köprü açıldı da yüzümüze bakan oldu demişlerdir! 
Neyse çoşkuyu aldık! Bir haftalık saltanatı da sürdük. Bakalım işimize güçümüze. Artık bundan sonra paralı geçenler düşünsün!
Bu arada medaifitarımız GESTAŞ`ta bocalıyacak tabi bir hafta. Doluya koysa olmayacak, boşa atsa olmayacak. Haftaya sağlıklı planlamalarını hayata geçirirler diyelim. Boğazın iki yakası sadece köprüyle halledilebilecek bir yapıda değil çünkü. Gemiler de şart. Günlük geliş gidişler çok fazla. 
 
1915 Çanakkale Boğaz Köprümüz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlerin, ellerine sağlık. Yine "Şu köprüyü bi görün arkadaş! Köprü yapıyoruz köprü! Ne duyarsız insanlarsınız!" diye aylarca kendini yırtan Milletvekilimiz Bülent Turan`da rahat uyuyacaktır bundan sonra diyelim, konuyu noktalayalım.