havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

TMMOB AKP’ye Karşı…

2058
Değerli okurlarım, AKP iktidarının 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yasası’nı değiştirerek, TMMOB’yi işlevsizleştirip örgütlülüğünü tasfiye etmek istemesine karşı; 15 Aralık 2012 Cumartesi günü Kızılay-Konur sokaktaki Mimarlar Odasının önünde “Teknik Elemanlar” mücadele ateşini yaktı. Ankara’dan her yere yayılsın diye…
 
Bana da bir TMMOB Üyesi olarak sizlere bu mücadele ateşi izlenimlerini aktarmak düştü.
 
***
 
“İktidarın Saldırısı ve Yasal Düzenlemeler”
konulu panel’de TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI;
“ - AKP’nin 10 yıllık iktidarı boyunca kendi arka bahçesi haline getiremediği, önünde engel olarak gördüğü TMMOB’yi etkisizleştirmeyi amaçlayan bu yasa değişikliğine karşı bundan önce olduğu gibi bundan böyle de hep birlikte mücadele edeceğiz. Biz bu yasayı geri püskürteceğiz. Onlar, mühendis-mimar hareketini böylelikle bölüp parçalayacaklarını sansalar da karşılarında TMMOB’nin kadroları yine dimdik ayakta duracaktır…”
dedi.
 
Soğancı, TMMOB Yasası’nı da değiştiren “torba yasa” da yer alan düzenlemelerin tamamının, AKP’nin bir dönemdir adımlarını attığı tüm kentleri, kıyıları, meraları, ormanları ranta açmanın yasal zeminini hazırlamak için yapıldığını kaydetti.
 
***
 
TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun tüm halkımızı ve TMMOB mücadele dostlarını meşaleleriyle mücadele ateşini birlikte yakma çağrısı:
 
TMMOB
AKP’ye Karşı Mücadele Meşalesi Yakıyor
· “Mühendislik, Mimarlık, Şehir Plancısı diplomalarımızı aldığımız gün; teknik bilgimizi halkın yararına kullanma inancıyla çıktık yola.
 
· Yolumuzun zorlu olduğunun farkındaydık.
 
· Her zorluk “yüreğimizdeki insan sevgisini” daha da büyüttü.
 
· Derelerimiz, Ormanlarımız, Kıyılarımız, Meralarımız, Meydanlarımız için
 
· Yaşanabilir Kentler için
 
· Bilimin gücünü toplumdan yana kullanarak mücadele ettik edeceğiz de.
 
· Bir ağaç kesildiğinde, bir dere kuruduğunda ülke topraklarımız karış karış satıldığında,
 
· Haydarpaşa’dan, Atatürk Orman Çiftliğine,
 
· Taksim Meydanından, rant odaklı Kentsel Dönüşüme, gözlerini kar hırsı bürümüş AKP hükümetine karşı gözümüzü kırpmadan yüreğimizi siper ettik edeceğiz de.
 
· AKP hükümetinin TMMOB’yi yok etmek için çıkartmaya çalıştığı Torba Yasa Tasarısı bizi durduramayacak.
· Örgütümüze, Mesleğimize, Ülkemize yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz.
 
· AKP’ye karşı Mücadele Meşalemizi yakıyoruz.”
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, “Denizlerimiz, derelerimiz, meralarımız, ormanlarımız, kentlerimiz, doğamız, ülkemiz, mesleğimiz ve Örgütümüz için mücadele meşalesini yakıyoruz” pankartı arkasında yürüyen TMMOB üyelerine emek-meslek örgütleri ve bazı siyasi partiler de destek verdi.
 
* TMMOB’nin yukarıdaki çağrısı bana; mesleği Mimar olan İstanbul Belediye Başkanı AKP’li Kadir TOPBAŞ’ın veciz(!) bir sözünü anımsattı.
 
İşte o veciz söz:
“ – Cumhuriyetin ilanı İstanbul’un tarihi değerini ve saygınlığını düşürmüştür.”
 
TOPBAŞ’ı yanıtsız bırakmayalım;
- Yazık… Beğenmediğin o Cumhuriyetin sana sağladığı makamda otururken bu sözü etmek.. Ancak, sizin gibilere yakışır..!! Çünkü, sizin gibi Atatürk Cumhuriyetine alerjisi olanların ağzından nankörlük kokmayan bir veciz söz çıkmaz.
 
* Tümünüze Yazıklar Olsun…