havadurum

Top Fenerbahçe’de

1363
Ali ÇİFTÇİ
Çanakkalespor eski kaptanı
 
Yarın son yılların en ilginç derbisi oynanacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaçırması mucizelere bağlı. Rakibi Galatasaray, lig tarihinde en cazip ikincilik için Beşiktaş ile zorlu bir mücadele veriyor. Sarı lacivertlilerin her iki takımla maçı olması, konuyu daha da ilginçleştiriyor. Özellikle şike olayından sonra, Kanarya ile Aslan’ın arasındaki gerginliğin daha da artması, bu maçın ve önümüzdeki haftalarda oynanacak Beşiktaş derbisinin sonuçları, ligin kaderini ve iki takımın arasındaki ilişkiyi çok etkileyecek. Bu sonuçlar, ligin geleceğini etkileyeceği gibi, iki camianın da taraftar ve yönetimlerini sarsacak nitelikte gözüküyor. Çünkü, Fenerbahçe tutkunları, Galatasaray’ı yendiklerinde ne kadar sevineceklerse, Beşiktaş’a yenildiklerinde de o kadar sevinecekler. Bunu, yürekten istediklerini alenen söylüyorlar. Bu, tabi ki taraftarların kalbinden geçendir. Taraftarların arzuları, futbolcuları ne kadar etkileyecek, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Yarın oynanacak maça gelince, maçın kilit isimleri Caner ve Melo olacak. Bu iki futbolcu, takımlarının en formda, en etkili isimleri oldukları kadar, aynı zamanda en agrasif oyuncular oldukları için müsabakanın başlarında alacakları bir kırmızı kart, oyunun akışını değiştirebilir. Sarı Kanarya’nın en zayıf yanı defansın ortası. Buna mukabil, Aslan’ında şu anda en zayıf yeri forvet, dolayısıyla Galatasaray rakibinin bu zaafından faydalanamayacak gibi de duruyor.
Fenerbahçe, şu anda ligin en formda olan takımı, inanmışlık ve arkadaşlık üst seviyede. Galatasaray ise, ciddi bir çöküş yaşadığı gibi, takım içindeki arkadaşlık da istenilen düzeyde değil. Problemlerinin çok olduğu gözüken Sarı Kırmızılı’lar seyircisinin önünde bu maçı almaları halinde rahat bir nefes alacakları gibi, camiayı da birleştirecektir. Ancak, müsabakanın favorisi Fenerbahçe! İyi seyirler.