havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Tutarsızlık ve iki yüzlülük

Konya'daki mili maçta Ankara katliamında yitirdiğimiz güzel insanların anısına yapılan saygı duruşu sırasında gerçekleştirilen tekbir sesleri eşliğindeki ıslıklama, siyasal iradenin tüm çarpıtmalarına ve sorumluları gizleme çabalarına rağmen, barış karşıtı güruhun vahşi ve insanlıktan uzak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Üzerinde durulması gerekli bir başka durum insanlıktan nasibini almamış bu kişilerin gösterdikleri iğrenç tavır, barış istedikleri için katledilen insanların sorumlularının ilk dakikadan itibaren gösterdikleri tutarsız ve ikiyüzlü tavrın açığa çıkmasının en büyük delilidir. Adeta, Konya stadyumunda katillerin arkasındaki irade "ben buradayım' şeklinde ayağa kalkmıştır.

1237

 Katliamdan hemen sonra siyasi irade sorumluları gizlemek adına, yoğun bir çarpıtma kampanyası içersine girdi.

Öyle ileriye gittiler ki; ölen insanları ve onların dostlarını suçlu gösterecek kadar şuursuzca açıklamalarda bulundular.

Patlamadan hemen sonra AKP milletvekillerinin gerçekleri çarpıtmak üzere yoğun bir uğraş içersine girdikleri çok net bir şekilde görülmektedir.

 AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık twitter hesabından şok iddialarda bulundu.

Kocabıyık twitter adresinden “HDP’ye seçim kazandırmak için bomba patlatıyorlar. Diyarbakır’dan sonra şimdi de Ankara’da Yaptılar bu alçaklığı. Bu PKK nın işi” diye yazdı.

Orman Bakanı Veysel Eroğlu ;”Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır`da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı”  dedi.

Manipülasyon ustası AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan eksik kalır mı ?

O da;  “Sırtını terör örgütlerine dayayanlar, terör örgütleriyle iş birliği yapanlar yeter artık” şeklindeki açıklamayla koroya katıldı.

Barış taraftarlarına yönelik katliam ile ilgili olarak gerçekler ortaya çıkmaya başladıkça, nerdeyse mitinge katılanları ve onların dostlarını suçlu gösterecek şekilde açıklamalarda bulunanlar çark etmeye başladılar.

Manipülasyon sonrası, manevrada da son derece usta olduğunu kanıtlayan Turan bu seferde “Daha yerde cesetler varken o kurum sorumlu, bu kurum sorumlu tarzı açıklamaların siyasi ahlaktan uzak olduğunu düşünüyorum" dedi.

Herhalde kendisinin söylediği sözlerinde bir kurumu hedeflediğini anlayabilecek bir yeterliliğe sahiptir, Bülent Turan.

O zaman geriye Bülent Turan’ın dediği gibi tartışılacak bir konu kalmıştır; siyasi ahlak meselesi.

Evet bu konu gerçekten konuşulmalıdır.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hakkında çarpıtma ve karalamalarla sürdürülen manipülasyon planlarının mimarı Bülent Turandır.

Ülgür Gökhan  bu konudaki iddiaları bir bir açığa çıkarıp mahkum etmesine rağmen bu karalama kampanyasına devam eden Bülent Turan  tükenmişlik sendromu içersindedir.

Öylesine bir ruh hali içersine girmiştir ki Bülent Turan, bu tükenmişlik halinin etkilerinden kurtulmak adına her türlü spekülasyona başvurmaktan çekinmemektedir.

Son olarak Kepez Belediye Başkanına yapmış olduğu ziyaret üzerinden Çanakkale Belediyesini karalama adına bazı girişimlerde bulunmuş, yine bir gazeteye “lafla barış olmaz” şeklinde bir açıklama yaparak bugüne kadar sürdürdüğü gerginlik politikalarının sorumlusu kendisi değilmiş gibi bir hava yaratmaya çalışmaktadır.

Şimdi sormak gerekir; siyasi ahlak bunun neresinde!

AKP’nin ülkeyi getirdiği noktadaki acılar, katliamlar, savaş politikalarıyla kan gölü haline getirilen ülkemizde olağanüstü hal uygulamaları altında sokak ortasında katledilen çocuklar, derin dondurucularda ölen çocuklarını muhafaza etmek zorunda kalan aileler, tüm bu uygulamalar sonrasında dökülen  gözyaşları hepimizin malumu iken böylesine manevralarla gerçek yüzünüzü gizleyemezsiniz.

Ankara’da yüze yakın pırıl  pırıl, barış taraftarı, ilerici, demokrat, devrimci   insanı yok ettiğiniz katliam; sizlerin koruyup kolladığı ve besleyerek büyüttüğünüz, sonuçlarından nemalanmak istediğiniz IŞID terörünün eseridir.

Ne kadar çabalasanız da bu gerçeği yok edemezsiniz.

Katliamın gerçekleştirildiği günden beri; Cumhurbaşkanı, başbakan, AKP kurmayları bir gün önce kendilerinin yaptığı açıklamaları, aynı zamanda birbirlerinin yaptığı açıklamaları yok sayarak kafa karışıklığı yaratarak gerçekleri gizlemeye çalıştıkça daha çok batmaktadırlar.

Türkiye halklarının elindeki fırsat 1Kasım seçimleridir, tabii ki gereği yapılacak AKP’ye gerektiği ders verilecektir.

Bu gerçeği bile çarpıtarak,1 Kasım seçimlerinde AKP’den hesap sorulacağı şeklinde yapılan değerlendirmeleri, ‘Ankara’daki katliamdan siyasi fayda sağlamak’ olduğu şeklinde çarpıtarak; halklara boyun eğmeyi tavsiye etmek, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını manipüle etmekten başka bir anlam taşımaz

Katledilen canların hesabının sorulması, bu katliamın sorumlularının ortaya çıkarılarak yargılanmalarının sağlanması, böylesine safsata yaklaşımlar ile engellenemez.

Ercan Yoldaş ölümsüzdür.

İnadına barış.