DOLAR 32.3326 %0.08
EURO 35.2203 %0.11
G.ALTIN 2246.8608 %0.15
BITCOIN 65586.3506 %-2.63
ETHERIUM 3415.8058 %-2.59
havadurum

Ülgür Gökhan yalnız değildir Bu yapılanlar Çanakkale halkına yapılmıştır…

5923

 “Çanakkale’ye törenler için değil, referandum için gelinmiş”

CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, yaşananlarla ilgili olarak; “Çanakkale savaşları tarihe centilmenler savaşı olarak geçmiştir. Çanakkale ruhu, Ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü temsil eder. Çanakkale ruhu; centilmenliktir, barıştır, kardeşliktir. Çanakkale tarihin çok önemli savaşından barış çıkartmayı bilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda Mehmetçikle koyun koyuna yatan Anzak askerlerini evladı olarak kabul edilmesi dünyaya verilmiş en büyük barış mesajdır. Tabi bugün 18 Mart Şehitleri Anma gününde, stadyumda, resmi devlet töreninde, maalesef sayın Cumhurbaşkanı kullandığı ayrıştırıcı, incitici dil ile Çanakkale Ruhuna aykırı hareket etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı milletin birliğini bütünlüğünü temsil eder, tarafsızdır. 16 Nisan referandumu gerçekleşmedi. Kendisinin daha herhangi bir siyasi parti ile bir bağı yok. Ama bugün bu tarihi günde, bu resmi törende Çanakkale Ruhuna uygun şekilde hareket etseydi, çok daha anlamlı olurdu. Ama kendisi referandum için gelmiş bugün Çanakkale’ye. Kullandığı dil, ‘Hayır’ diyenleri itham etmesi, Ana Muhalefet Partisi olan partimizi eleştirmesi, sanki bir miting alanında, bir siyasi parti genel başkanıymış gibi konuşması, işte 16 Nisan’da ki referandum da Evet çıkması halinde bizlerin, Türkiye’nin neler yaşayacağını açıkça gösterdi” dedi. 
 
“En güzel cevap 16 Nisan’da verilecek”
“Bugün Çanakkale Belediye başkanı konuşmasına başladığından TRT ve diğer kanallar canlı yayını kesti” diyen CHP Milletvekili Muharrem Erkek, “Yine Çanakkale Belediye Başkanı konuşmasını yaparken; dışarıdan getirilen bilinçli olarak getirilen bazı gruplara protesto ettirildi. Bunlar da Çanakkale Ruhuna hiç uygun düşmedi. Bu yapılanlar aslında Çanakkale halkına bir saygısızlık oldu. Tarihimize saygısızlık oldu, Çanakkale Şehitlerimizi incittik bugün, böyle olmamalıydı. Bizler her zaman şunu söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı 80 milyonun Cumhurbaşkanıdır. Tüm milletimizi temsil eder, devletin-milletin birliğinden sorumludur. Bu şekilde insanları kutuplaştırmaya ve ayrıştırıcı bir dil kullanmaya da hakkı yoktur. Ama her yıl olduğu gibi maalesef son yıllarda her nedense bu üzücü olayları daha sık yaşamaya başladık. Ama Çanakkale halkı bu yaşadıklarımıza en güzel cevabı yarın akşam Fener Alayında gösterecektir. Daha sonra 16 Nisan tarihinde yapılacak sandıkta en güzel cevabı demokrasi içerisinde verecektir. Biz sayın cumhurbaşkanını bir an önce anayasal sınırlar içerisinde hareket etmeye ve gerçekten 80 milyonu temsil eden biri cumhurbaşkanı olarak görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi. 

“Çanakkale halkı bu saygısızca davranışa hayır demektedir”
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise; “Misafir olarak geldikleri özgürlükler şehri Çanakkale’de tribünlerde yerini alan vatandaşlarımız adeta ezberletilmiş bir şekilde, talimat almışçasına, Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ı ismi telaffuz edildiği andan konuşması bitene kadar yuhalamışlar ve misafir oldukları kentin yerel yönetim temsilcisine saygısızlık yapmışlardır. Eğer kent sahiplerine müsaade edilseydi ve tribünlerde Çanakkale Halkı yer alabilseydi, Kentimize misafir gelen Sayın Cumhurbaşkanına, Bakanlara ve Bürokratlara karşı Çanakkaleliler olarak nasıl misafirperver olduğumuzu görebilirdiniz. Başka illerden kentimize getirdiğiniz misafirlerimize aşıladığınız düşmanca sözleri biz 100 yıl önce bu topraklarda bizleri vatanımızdan etmek için gelen düşmanlarımıza sarf etmedik. Korkmayınız Çanakkale halkı her zaman sizleri ve kentimize gelen misafirlerimizi misafirperverlik ve saygı karşılayacaktır. Ülkemizde yaratılmak istenilen bu ötekileştirmeye bu ayrışmaya artık bir dur demeniz gerekiyor. Çanakkale Halkı bu saygısızca davranışa Hayır demektedir. Üstelik Sayın Ülgür Gökhan’ a yapılan saygısızlık kutlamalar için geldiği tören alanında üst aramasına tabi tutulmasıyla başlamamıştır. Bu üst arama engeli, kentin yerel yönetim temsilcisi olan Belediye Başkanına karşı yapılan itibarsızlaştırma politikasıdır fakat asla başarılı olunamayacaktır.  Bugün 18 Mart Deniz Zaferi Kutlaması Resmi Programı olan Stadyum Törenlerinde, Çanakkale de halk iradesi ile seçilmiş ve Çanakkale’yi temsil eden Sayın Ülgür Gökhan’a yapılanları şiddetle kınıyorum” dedi.
 
“Çanakkale Halkı not etti”
CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan ise, konuyla ilgili olarak yapılan hakaretin Çanakkale halkına yapıldığını ifade ederek; “Tören alanına girerken üzerini arattığınız kişi Çanakkale’nin seçilmiş belediye başkanıdır. Seversiniz sevmezsiniz, oy verdiniz yada vermediniz, sayın Ülgür Gökhan Çanakkale’nin yani burada yaşayan herkesin belediye başkanıdır. Bu hakaret Çanakkale de yaşayan herkese yapılmıştır. Çanakkale halkı bunu not etti” ifadelerine yer verdi. 
 
Başkan Yardımcısı Ünüvar, Vali Tavlı’ya seslendi 
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ise, “Sayın Valim, bu şehrin güvenliği, sükuneti ve huzuru sizin himayenizde... Çanakkaleli bir vatandaş ve bu ülkenin yüceltilmesi için var gücüyle çalışan bir bireyi olarak bugün zaferimizin 102. yılında bir kez daha hayali sukuta uğradık. Sizlerin de huzurunda bu şehrin belediye başkanını koro halde tüm konuşması boyunca yuhaladılar, ıslıkladılar. Her gün milli iradeden dem vuranlar bu şehrin milli iradesine ihanet ettiler. Sayın valim ola ki Çanakkale halkı da stadyuma girebilmiş olsaydı ve Allah korusun şahsınız veya Sayın Cumhurbaşkanımızı (ki hiç arzu etmem) yuhalasalardı yine yüzlerce polis eli kolu bağlı öylece bakacaklar mıydı? Sayın Valim tüm içtenliğimle söylüyorum ve hiç şüphem yok ki tepemize coplar yağacaktı. Sayın Valim ben bu şehrin her sokağında gezen ve halkıyla bire bir temas eden bir kişi olarak biliyorum ki, Çanakkale halkı bu özel günde o stadyuma girememekten çok rahatsız ve yine biliyorum ki dışarıdan gelen konuklarımızın bu şehrin seçilmiş belediye başkanına gösterdikleri bilinçli ve kasıtlı davranıştan çok rahatsız ve derin keder duyuyor. Sevgili Çanakkaleliler kimi ve niçin yuhaladıklarını bilmeden aralıksız olarak Belediye Başkan`ımız bu gün yuhalandı.... ama müsterih olun Sayın Belediye Başkan`ımız büyük bir vakur ve saygıyla, başı dik her yıl yaptığı eşsiz konuşmalarından birini daha yaptı. Bir kez daha gurur duyuyoruz sizinle Sayın Belediye Başkanım Her kim olursa olsun ve hangi amaca hizmet ediyorlarsa etsinler bu şehrin belediye başkanına gösterilen davranışı esefle kınıyorum” dedi. 
 
Bir destek de Ersümer’den 
Başbakan eski Yardımcısı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek verenler arasındaydı. Ersümer, “Sayın Belediye Başkanım… Kıymetli Dostum… Ülgür Gökhan; Ülkemizin Çanakkale`mizin zafer gününde yapanları ve yaptıranları küçülten sizi yücelten hareketleri esefle karşılıyorum duruşunuzu kutluyorum başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi. 
 
“Bu topraklarda kabul görmez”
MHP’nin eski İl Başkanlarından Rıdvan Uz ise, “Ülgür Gökhan Çanakkale’nin seçilmiş belediye başkanıdır. Üstünün aranması konuşma esnasında yuhalanması evet e giden yolda bizleri nelerin beklediği konusunda aydınlatmıştır. Bu topraklar savaştan sonra topraklarımıza gelen düşmanı bile yuhalamamıştır. Ülgür Gökhan bey rakibimdi belki de yeniden rakip olacağız ama.... Bu üslup Çanakkale’de sayın Meral Akşener hanımefendinin engelleme çalışmalarının benzeridir ve asla bu topraklarda kabul görmez” şeklinde konuştu. 

Biçer’den sert tepki
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Biçer ise açıklamasında; “Her ocaktan en az bir yiğidin gelerek ya şehit ya gazi olduğu, canını, kanını, terini, emeğini verdiği ve bizlerin bugün burada özgürce nefes almasını sağladığı kutsal topraklarda bu davranış hiç olmadı. Söz konusu Çanakkale İse X,Y,Z partisi yoktur; milli birlik ve beraberlik vardır. Ülkemizin çeşitli illerinden Çanakkale ruhunu yerinde görmek vaadiyle getirilen ama stadyumdaki Deniz Zaferi Kutlama törenlerinde 3 dönem seçilmiş Belediye Başkanına hadsizce! saldıranlar Şüheda`nın ve de Çanakkale Halkının Hakkı ile ebediyete intikal edecektir. Bu yapılan saldırı Sayın Gökhan`a değil, Çanakkale Ruhuna yapılmıştır. Bu nedenle Tüm Şehitlerimizin ve Ebediyete intikal etmiş gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Bu terbiyesizliğin ötesinde kul hakkıdır. Bunun ne vicdanda ne ahlakta ne de hukukta yeri yoktur. Nasıl ki Hollanda`da bakanımıza yapılan terbiyesizliği kınadım; Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan`a tören sırasında yapılan terbiyesizliği de kınıyorum. Ayrıca Şehrimizin Belediye Başkanına üst araması yapılmasının da tüm Çanakkale halkına yapılmış bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Birlik ve beraberlik duyguları ile bu heyecanı yaşayan ve yaşatanlara yürekten selam olsun” dedi. 
(Seçkin Sağlam-Zeynep Kocaman)
Paylaş