havadurum

Vural; "Huzur arayanlar Çanakkale'yi tercih ediyor"

471

 Çanakkale’de inşaat sektörünün son durumunu Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, gazetemize anlattı. Türkiye’de talebin düşmesi ile beraber birçok inşaat sektörü temsilcisinin zor duruma düştüğünü söyleyen Vural, Çanakkale’de ise bu durumun tam tersi olduğunu açıkladı. Çanakkale’de gerçekleşmesi planlanan Boğaz Köprüsü projesinin pozisyon açmak isteyen nitelikli insanların Çanakkale’deki sayısını arttırdığını belirten Vural; “Bu gelen dostlarımızı mutlu etmek ve onları daha iyi ağırlayabilmek için konut üretimlerimize devam ediyoruz” dedi. Çanakkale’ye özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden talep olduğunu ifade eden Vural 15 Temmuz sonrası bu talebin arttığına vurgu yaptı.    

Türkiye’de inşaat sektörü zor durumlar yaşarken Çanakkale’de ise bunun tam tersi olduğunu ifade eden Vural; “İnşaat sektöründe son yıllarda ülkemizde talep yönlü bir düşüş söz konusudur. Büyük kentlerde arzın çok fazla olması bir manada konut stokunu şişirmekte. Dolayısı ile talebin düşmesi ile birlikte sermaye birikimi yeterli olmayan sektör temsilcileri, mecburen sektör hızlarını biraz düşürmekteler. Lakin şehrimizde bunun tam tersi bir durum yaşanmakta. Ülkemizde hikâyesi olan tek şehir Çanakkale. bizim hikâyemiz malumunuz üzere Boğaz Köprüsü. Bu kadar güzel bir coğrafyada, kentimizde yapılmakta olan köprü, Çanakkale’yi ülke ve dünya genelinde ön plana taşımakta. Her geçen gün kentimizde pozisyon açmak isteyen nitelikli insanların sayısı artmakta. Çanakkale İnşaat Sektörü Temsilcileri olarak bu gelen dostlarımızı mutlu etmek ve onarlı daha iyi ağırlayabilmek için konut üretimlerimize devam ediyoruz” dedi.
 
“Çanakkale’de talep düşüklüğü söz konusu değil”
Sektörde yaşanan ciddi girdi maliyetlerinin şu anda sektöre yansımadığını belirten Vural, açıklamasına; “Başında arz ettiğim talep düşüklüğü kentimizde söz konusu değil. Bilakis ciddi anlamda bir talep var ve bu talep her geçen günde artmakta. Ülkemizin ve dünyanın geçirmiş olduğu ekonomik sıkıntı ve çalkantılar, sektörün karlığını ciddi anlamda etkiliyor. Son kur hareketleri ile birlikte sektörde girdiler ciddi anlamda arttı.  Lakin henüz bu fiyatlara yansımadı. Bu sebeple konut almayı düşünenlerde gecikmeksizin alıma geçmişler. Şu an gerek fiyatlar gerekse faiz uygun, iklim alıma müsait. Çanakkale’de yatırım yapana da burada yaşama kararı alanı da her şekilde mutlu edecek müthiş bir kent. Biz, kentimizde Çanakkaleli müteahhitler olarak bu işi yapmaktan da ayrıca büyük bir keyif almaktayız. Bunu bir görev olarak atfetmekteyiz” şeklinde devam etti.  
 
“En fazla talep büyük kentlerden”
Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Çanakkale’ye talebin arttığının altını çizen Vural, son olarak; “Özellikle büyük şehirlerden İstanbul ve Ankara’dan talep var. Özellikle 15 Temmuz sonrası o hain darbe girişimi gecesini yaşayan insanlar Çanakkale’yi özellikle huzur ve sükûnetinden dolayı tercih ediyorlar. Satışlarımızın yüzde 80’i şehir dışı diyebiliriz” dedi.  
(Oya Koyuncu)
Paylaş