havadurum

Yabancı gazeteciler boğazı yüzerek geçti

755

 Ulaştırma bakanlığının izni, Çanakkale Valiliğinin koordinasyonu ve Wilusa Turizmin sponsorluğunda yabancı turizmine katkı sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Çanakkale’ye gelen ve önceki gün Troya Ören yerini ziyaret eden 4 gazeteci,  Çanakkale Boğazını yüzerek geçti. 2018 Troya Yılı nedeniyle düzenlenen etkinlik, dün sabah saatlerinde yapıldı. Etkinliğe katılan ‘Telegraph’ gazetesinin yazarlarından Alex Preston, ‘Outdoor Swimming’ dergisinin yazarlarından Adrian Snodgrass, Swim Trek firmasının sahibi Simon Mourie ve Alexander Norman Robson Çanakkale Boğazını yüzerek büyük bir tanıtıma imza attılar. Wilusa Turizm sahibi Ahmet Çelik, gazetecileri karşılayan isim oldu. Çelik, alanda yaptığı açıklamada etkinlik hakkında bilgi verdi. Bu etkinliğin 2018 Troya Yılı’nda yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Çelik, etkinliğe destek veren Ulaştırma Bakanlığı ve Çanakkale Valiliğine teşekkür etti. Etkinliğin, Çanakkale’nin önemli turizm alanı olan Çanakkale Boğazı’nın dünya çapında haber olmasına neden olduğunu söyleyen Çelik; “Bu etkinlik, 2018 Yılının devletimiz tarafından Türkiye ve dünyada Troya Yılı olarak ilan edilmesi ile yabancı turistlerin bölgemize getirilmesi adına yaptığımız bir etkinliktir. Ulaştırma Bakanlığımıza ve Çanakkale Valimize teşekkür etmek isteriz. Çünkü bugün yaptığımız etkinlik sayesinde Çanakkale’nin önemli turizm ürünlerinden birisi olan Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme etkinliği bir kez daha tüm dünya çapında anlatılmış olacak” dedi. 

 
“Çanakkale Boğazı, bugünkü etkinlik sayesinde dünya çapında çok büyük haber olacak” 
Etkinliği gerçekleştiren gazeteciler hakkında bilgi veren Ahmet Çelik; “Alex, Telegraph gazetesinin baş muhabirlerinden bir tanesi. Dolayısıyla Çanakkale Boğazı’nı yüzmesiyle ilgili önemli bir haber yapacak. Yine Alexander da dünyaca ünlü yüzme cemiyetinin yazarlarından bir tanesi. Kendisi de ayrıca bölge ile ilgili uluslararası bir haber yapacak. Simon, geçen yıl quins evok dediğimiz kraliyet ailesinin en önemli ödüllerinden birini almış birisi.  Dolayısıyla bu ekibin Çanakkale Boğazı’nı bugün yüzerek geçmesi dünya çapında çok önemli bir haberin yapılacak olmasına vesiledir. Her sene 30 Ağustos’ta gelecek olan yüzücülerin bölgeye daha fazla gelmesiyle ilgili çok önemli bir etkinlik. Bugünkü hava şartları da arkadaşlarımızın yüzmesine yardımcı oldu. Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı, Deniz Polisi ve GESTAŞ’a ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Gazetecilerin yüzme etkinliği, Eceabat’tan başladı ve takriben 1 saat 20 dakikada da bitti. Bölge hepimiz için çok önemli. Özellikle 2018 Troya Yılı’nda böyle bir etkinlik yapmak bölgenin, turizm anlamında daha ileriye gitmesini ve tüm dünya çapında haber olmasına sebep olacaktır” dedi. 
 
“Troya yılını burada kutlamak ve Troya’yı gezmek bizim için çok kıymetli”
Etkinliğe katılarak Çanakkale Boğazını yüzerek geçen Alex Preston da Çanakkale Boğazında yüzmenin ve önceki gün Troya gezisinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek; “Harika bir yüzme oldu. Ben de bölge ile ilgili haber yapacağım. Türk hükümetine ve Çanakkale Valiliğine özellikle teşekkür ediyorum ve bu şansı bize veren herkese teşekkür ediyorum. Bu yılın 2018 Troya Yılı olması, bizim de burada olmamızın asıl sebebidir. Troya yılını burada kutluyor olmak ve Troya’yı gezmek bizim için çok kıymetli. Buraya geldiğimizde hissettiğimiz en önemli şey tarih. Dün de Troya’yı gezdiğimizde bu tarihi hissettik. Tanıdığım kim varsa hepsini buraya gelip bu tarihi yaşamalarını istiyoruz. Bu, bizim için çok önemli bir an” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş