havadurum

23 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında gerçekleştirilen Sahil Güvenlik operasyonunda, lastik bir bot içerisinde 23 düzensiz göçmen (beraberinde 17 çocuk) yakalandı.

803

3 Nisan 2024 tarihinde saat 20.15'te, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-61) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-115) tarafından yönlendirilen operasyon kapsamında, lastik bir bot içerisinde 23 düzensiz göçmen (beraberinde 17 çocuk) yakalandı.

Balıkesir ili Ayvalık ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-12) tarafından yapılan tespit sonrasında harekete geçen ekipler, denizdeki lastik botu durdurarak içindeki göçmenleri yakaladı. Bu yakalama, denizlerdeki gözetim ve kontrol faaliyetlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin sağlık kontrolleri ve yasal işlemleri için Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından gerekli adımların atılacağı bildirildi. Deniz güvenliğinin sağlanması ve insan ticaretinin önlenmesi amacıyla düzenli olarak bu tür operasyonlar, gerçekleştiriliyor.

Ayvalık açıklarında gerçekleşen bu operasyon, Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmen kaçakçılığına karşı yürüttüğü kararlı mücadelenin bir parçası olarak kaydedildi. Ekipler, insan ticaretinin engellenmesi ve denizlerde güvenliğin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş