havadurum

96. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

96. Oscar Ödülleri’nde “Oppenheimer”, yedi ödülle geceye damga vururken, “Poor Things” dört ödülle onur listesine adını yazdırdı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Emma Stone ve En İyi Erkek Oyuncu seçilen Cillian Murphy, performanslarıyla büyüledi.

838

Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen ve Jimmy Kimmel’ın sunuculuğunu yaptığı görkemli bir törenle 96. Oscar Ödüllerine ev sahipliği yaptı. “Oppenheimer” filmi, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri de dahil olmak üzere toplam 7 ödülle gecenin en çok konuşulan yapımı oldu.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü “Oppenheimer” filmindeki performansıyla Cillian Murphy kazanırken, Emma Stone “Poor Things” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Teknik Başarılar ve Yaratıcı Zekanın Ödüllendirilmesi

"Oppenheimer"ın yanı sıra, “Poor Things” filmi de dört ödülle önemli bir başarıya imza attı. En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı ödüllerini kazandı.

Yaratıcılığın ve Sanatın Kutlandığı Anlar

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü “The Holdovers” filmiyle Da’vine Joy Randolph’a giderken, En İyi Kısa Animasyon ödülü "WAR IS OVER! Inspired by the Music of John and Yoko"ya layık görüldü. En İyi Animasyon kategorisinde ise “The Boy and the Heron” zirveye çıktı.

Senaryo ve Görsel Şölen

En İyi Özgün Senaryo ödülünü “Anatomy of a Fall” (Bir Düşüşün Anatomisi) alırken, En İyi Uyarlanmış Senaryo "American Fiction"ın oldu. En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Film Kurgusu ödülleri de "Oppenheimer"ın başarısını taçlandırdı.

Uluslararası Başarılar ve Sesin Büyüsü

Yabancı Dilde En İyi Film ödülü "The Zone of Interest"e verilirken, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Robert Downey Jr.'ın “Oppenheimer” filmindeki performansıyla kazandı. En İyi Ses Kurgusu ödülü de “The Zone of Interest” filmine gitti.

Müzik ve Şarkıların Gecesi

“Oppenheimer” filmi, En İyi Özgün Müzik ödülünü kazanırken, En İyi Özgün Şarkı ödülü “What Was I Made For - Barbie” şarkısıyla “Barbie” filminin oldu.

Bu yılki Oscar Ödülleri, sinema dünyasının en parlak yıldızlarını bir araya getirerek, yaratıcılığın ve sanatın en iyilerini onurlandırdı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş