havadurum

Altın Fiyatları Yatırımcıların Odak Noktası: Gram ve Çeyrek Altın Bugün Ne Kadar?

Bugün yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konulardan biri, altın fiyatları oldu. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına dair güncel bilgiler araştırılıyor.

1036

Altın piyasasında bugün yaşanan hareketlilik yatırımcıların ilgisini çekiyor. Gram ve çeyrek altın fiyatlarındaki güncel durum merak konusu. ABD'den gelecek kritik veriler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar, altın yatırımcılarının gözü üzerinde.

Ons altın, bugün yüzde 1,6 oranında artarak 2.230 dolar civarında işlem görüyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar ve kişisel tüketim harcamaları verileri, yatırımcıların dikkatini çeken konular arasında.

Gram altın fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkileniyor. Bu kapsamda, gram altın 2.324 Türk Lirası civarında alıcı buluyor. Çeyrek altın ise 3.816 Türk Lirası seviyelerinden işlem görüyor.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün dar bir bantta hareket ederken yüzde 4,2050 seviyesine yükseldi. Altının ons fiyatı ise yüzde 1,7 oranında artarak günü 2 bin 233 dolar seviyesinden tamamladı.

Altının ons fiyatı, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirerek bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,2 oranında artış kaydetmiş oldu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş