havadurum

Anneler doğumdan önce anneliğe hazırlanıyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Gebe Okulu Eğitimleri devam ediyor.

621

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde 7 yıldır devam eden Gebe Okulu eğitimleri sürüyor. Eğitimde ebebeynler, doğum süreci hakkında önemli bilgiler ediniyor.

Gebe Okulu’nda verilen eğitimler

Gebe Okulu’nda Uzmanlar tarafından verilen eğitimde; anne adayların doğumda nelerle karşılanabileceği, anne ve babaları doğuma hazır haline getirmek, eşler arasındaki uyumu sağlamak için çeşitli spor, egzersizler gösteriliyor. Bu eğitimlerin yanında, anne adayları hamilelik sürecine alıştırılması, gerekli testlerin önemi beslenme, doğum öncesi ve sonrasında yaşanacak her türlü problemler ve bunlarla nasıl baş edilmesi gerektiği bilgileri verilirken aynı zamanda yeni doğan bakımı, anne sütünün önemi eğitimleriyle anne adaylarının sağlıklı bir gebelik doğum ve lohusalık dönemini atlatması amaçlanıyor.

Eğitim toplamdan 6 modül 24 saat olarak anne ve baba adaylarına veriliyor. Eğitime katılan adaylara Başhekim Yardımcısı Dr. Şermin Sürek ve sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit ve Gebe Okulu eğitmenlerinden mezuniyet katılım belgesi veriliyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş