havadurum

BİLSEM 2024 Sonuçları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından heyecanla beklenen BİLSEM ön değerlendirme sınav sonuçları nihayet açıklandı! 10 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında yoğun bir şekilde tamamlanan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) ön değerlendirme sınavlarına giren adaylar, sonuçlarını meb.gov.tr üzerinden öğrenebilecekler.

1228

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından heyecanla beklenen BİLSEM 2024 ön değerlendirme sınav sonuçları nihayet açıklandı! 10 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerine uygulanan sınavların sonuçları, 18 Nisan 2024 tarihi itibarıyla MEB'in resmi internet sitesi ve e-Okul platformu üzerinden erişime açıldı.

BİLSEM'e Giriş Anahtarı E-Okul'da!

BİLSEM ön değerlendirme sınavına katılan ve heyecanla sonuçları bekleyen öğrenciler ve veliler, MEB e-Okul sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. E-Okul'a erişimde sorun yaşayanlar ise MEB'in iletişim kanallarını kullanarak gerekli desteği alabilecekler.

BİLSEM Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

MEB e-Okul'a giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarını sorgulamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Ana sayfada yer alan "Sınavlar" sekmesine tıklayın.
  • Açılan menüden "BİLSEM Ön Değerlendirme Sınav Sonuçları" seçeneğini belirleyin.
  • T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapın.
  • Ekranda beliren sayfada sınav sonucunuz ve puanınız görüntülenecektir.

BİLSEM Ön Değerlendirme Sınavı Nedir?

BİLSEM ön değerlendirme sınavı, her yıl ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'ne (BİLSEM) giriş haklarını belirlemek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavdır. Sınav, sözel ve sayısal mantık, problem çözme, algılama ve genel yetenek gibi alanları kapsayan bir test şeklinde uygulanmaktadır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş