havadurum

Birce Akalay, KızlarSoruyor'un Yılın İlham Veren Kadını Seçildi!

KızlarSoruyor'un düzenlediği "Yılın İlham Veren Sembol Kadını" anketinde, Türkiye'nin önde gelen topluluk platformu tarafından 10 binden fazla oyla seçilen isim belli oldu. Bu yılın adayları arasında yer alan 7 önemli kadın, kadınların gücünü ve etkisini her alanda hissettirmiş isimlerdi.

1046

KızlarSoruyor'un düzenlediği "Yılın İlham Veren Kadını" anketi sonuçları açıklandı. Türkiye'nin önde gelen topluluk platformu, bu yıl 8. kez gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, kadınların eğitim ve kariyer hayatında ilham vermek amacıyla başlattığı Kızlar Bir Adım Öne projesinin sembol kadınını belirledi.

Her alanda başarılı ve toplumu pozitif yönde etkileyen 7 aday arasından sadece biri seçilecekti. Ve bu yıl, yapılan oylamalar sonucunda Birce Akalay, "Yılın İlham Veren Kadını" seçildi.

Birce Akalay, kadın hareketlerine verdiği destek ve oynadığı rollerle uzun süredir Türkiye'de tanınan bir isim. KızlarSoruyor topluluğu tarafından %40 oy alarak birinci seçilen Akalay, mücadeleci ruhu ve toplumsal değişimi cesaretle destekleyen duruşuyla öne çıktı.

Ankatte aday olan isimler

Ankette aday olan isimler ve oy dağılımları şöyle oldu.

  • Birce Akalay: %40 Kadın hareketini ve sistemdeki adaletsizleri oynadığı rollerde öne çıkaran bir isim.
  • Queen: %26 Akran zorbalığına karşı bilinçlendirme çalışmalarıyla gündemde yer alan bir isim.
  • Demet Evgar: %8 Bahar dizisindeki karakteriyle kadınların gücünü gözler önüne seren BM Barış Elçisi.
  • Ala Tokel: %8 6 Şubat depreminden etkilenenlere eğitim ve istihdam desteği sağlayan bir isim.
  • Gupse Özay: %7 Kadınların hayatta yaşadığı zorlukları mizahi bir dille anlatarak empati sağlatan bir isim.
  • Feyza Altun: %6 Kadınlarla ilgili konularda halkta farkındalık oluşturmak için çalışan bir avukat.
  • Müge Anlı: %5 Sevgi İzi ve tekerlekli sandalye projeleri ile toplumun farklı kesimlerine ulaşarak yardımcı olan bir isim.

Kadınların Toplumu Dönüştürme Gücü

KızlarSoruyor, bu sonuçlarla kadınların toplumdaki etkisini ve varlığını güçlü bir şekilde temsil ettiğini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, kadınların eğitim ve kariyer hayatında daha fazla ilham alabilmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Birce Akalay ve tüm adayları tebrik eden KızlarSoruyor, kadınların gücünü ve etkisini kutladı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerle kutladı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş