havadurum

Bursa Oyuncak Müzesi'nde Büyülü Dünya

Bursa Oyuncak Müzesi, büyüleyici koleksiyonuyla çocukların ve yetişkinlerin merakını cezbetmeye hazır. Oyuncakların büyülü dünyasını keşfedin!

1468
Bursa, çocuklar ve yetişkinler için büyülü bir dünyayı barındıracak olan Bursa Oyuncak Müzesi'ne kavuşuyor. Koleksiyonun bir bölümü, eğitim ve öğretim yılıyla birlikte ziyarete açılmayı bekliyor.

Oyuncakların Evrimi: Endüstri ve Coğrafi Farklılıklar

Müze, dünya genelinden gelen binlerce oyuncakla ziyaretçilerini ağırlayacak ve oyuncakların endüstri evrimini ile coğrafi farklılıklarını gözler önüne serecek. Oyuncakların tarihine ve üretimlerine dair benzersiz bir bakış sunacak.

Nadir ve Değerli Parçalarla Dolu Koleksiyon

Ünlü markaların ilk örneklerinden nadir bulunan oyuncaklara kadar birçok eşsiz parça bu müzede yer alacak. Müze, Türk oyuncak tarihine ışık tutacak ve geçmişten günümüze uzanan bir oyuncak yolculuğunu ziyaretçileriyle paylaşacak.

Yaşayan Tarih: Bursa Oyuncak Müzesi

Bursa Oyuncak Müzesi, sadece bir oyuncak müzesi olmanın ötesine geçerek ziyaretçilere yaşayan bir tarih dersi sunacak. Oyunun ve oyuncakların büyülü dünyasına adım atmak için kapılarını açmayı bekliyor.

"Müzemizdeki eserler sandığımızdan çok daha kıymetliler"

Müze yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Yiğit Kiremitçi'nin girişimi ile hayata geçen Bursa Oyuncak Müzesi'nde koleksiyon netleşirken, eğitim öğretim yılı ile açılışın da yapılması planlanıyor. Kiremitçi'nin 4 binden fazla oyuncak barındıran koleksiyonunun önemli bir bölümünün sergileneceği müzenin küratörlüğünü üstlenen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celil Atasever ise oyuncak tarihi konusundaki araştırmalarının yanı sıra Türkiye'nin ilk illüzyon ve oyuncak müzesi olan Mall of İstanbul'daki oyuncak müzesinin de küratörlüğünü yapıyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kiremitçi, 18 yıllık süreç içinde koleksiyonunu oluşturduğunu belirterek, "Bir Bursalı olarak Bursa'mızın böyle bir müzeye ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. Bursa Oyuncak Müzesi şehrimizde hayatımızdaki önemli bir eksiği doldururken kent yaşamına da farklı izler bırakacak. Müzeyi ziyaret edecek misafirlerimizin bir kısmı bu oyuncaklarla oynadı, bir kısmı ise bazılarını sadece gördü ancak yeni nesil aynı zamanda kendi oyuncakları kıyaslama fırsatı da bulacak. Bu yüzden müzemizdeki eserler sandığımızdan çok daha kıymetliler." değerlendirmesinde bulundu. Atasever ise müzenin içeri girince çok farklı ve özgün bir ambiyans sunacağını vurguladı.
(AA)
Paylaş