havadurum

Çanakkale Hava Durumu 19 Nisan Cuma

Çanakkale'de bahar aylarının keyfini çıkarırken, 19 Nisan Perşembe günü için beklenen hava durumunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sağanak yağış ihtimali de artıyor.

865

Bugün Çanakkale'de hava güneşli ve açık olacak. Sıcaklıklar 19°C'ye kadar yükselecek. Ancak öğleden sonra sağanak yağış ihtimali var. Rüzgar kuzeydoğudan 18 km/saat hızla esecek.

Sıcaklıklar Artıyor

19 Nisan Perşembe günü Çanakkale'de hava sıcaklıkları, sabah saatlerinde 12°C civarında olacak. Öğleden sonra ise güneşli havanın etkisiyle sıcaklıklar 19°C'ye kadar yükselecek. Akşam saatlerinde ise sıcaklık 15°C civarına düşecek.

Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, 19 Nisan Perşembe günü Çanakkale'de öğleden sonra sağanak yağış ihtimali %30. Yağışlar akşam saatlerine kadar devam edebilir. Yağış miktarının ise 5 mm civarında olması bekleniyor.

Rüzgar Kuzeydoğudan Esecek

19 Nisan Perşembe günü Çanakkale'de rüzgar kuzeydoğudan 18 km/saat hızla esecek. Rüzgarın öğleden sonra biraz daha kuvvetlenmesi ve 25 km/saat hıza ulaşması bekleniyor.

Nem Oranı

19 Nisan Perşembe günü Çanakkale'de nem oranı %60 civarında olacak. Nem oranının öğleden sonra biraz daha artması ve %70'e kadar yükselmesi bekleniyor.

UV İndeksi

19 Nisan Perşembe günü Çanakkale'de UV indeksi 6 olacak. Bu da güneş ışınlarının zararlı etkilerinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkarken güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş