havadurum

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Arslan’ Projelerini Tanıttı

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, aday ve proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

959

Çanakkale’de yerel seçim kapsamında hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, proje ve aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açıklama, büyük ilgiyle karşılandı. Kepez Meydanda düzenlenen açıklamaya, CHP PM Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Kepez Belde Başkanı Kudiret Şahin, CHP’nin önceki dönem Milletvekillerinden Ali Sarıbaş, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

“Kepez’de yaşayan herkesin oyuna talibiz”

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan’ın Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda katılım sağlayan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, aday tanıtım toplantısında söz aldı. Birol Arslan’a verdiği desteği duyuran söz alan Ceylan; “Birol Arslan, Kepez’i kendi ailesi, kendi evi gibi gören, sokak sokak gezen, çalışan ve Kepez ile sürekli meşgul olan bir Başkandır. 5 yıl boyunca çok önemli işlere imza attı. İnanıyoruz ki 2’inci döneminde de çok önemli başarılara imza atacaktır. Görevli olduğumuz diğer yerlere de gittiğimizde büyük bir enerji görüyoruz. Bunu 31 Mart’ta belediye sayılarımızı arttırarak, zirveye çıkartacağız. Bundan sonra da hep birlikte ilk genel seçimde partimize Cumhurbaşkanlığını da kazandıracağız. Biz Kepez’de yaşayan herkesin oyuna talibiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kepez’e hizmet için geliyoruz” dedi.

“Kepez için gecesini gündüzüne katarak çok büyük işler yapacak”

Toplantıda, katılım sağlayan isimler arasında yer alan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan da söz aldı. Güneşhan “Kepezli hemşerilerimiz kararını vermiş ve bir 5 yıl daha Kepez’i yönetmek üzere Birol Arslan arkadaşımızı görevlendirmek için 31 Mart’ı bekliyor. Bundan 5 yıl önce de bu meydandaydık ama bugün çok daha kalabalığız. Bu da geçtiğimiz 5 yıl içerisine Birol Başkanımız güzel bir sosyal demokrat belediyecilik yapmış halkçı belediyecilikten güzel örnekler vermiştir. Bunu da buradaki kalabalık gösteriyor. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Birol Başkan, Kepez’in hakkını hukukunu korudu. Harcadığı her bir kuruşun hesabını sizlere kuruşu kuruşuna verdi. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de Kepez için gecesini gündüzüne katarak çok büyük işler yapacak” ifadelerini kullandı.

“Biz şeffaflığa önem veriyoruz”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, aday toplantısında konuştu. Birol Arslan’a verdiği desteği duyuran Erkek “Cumhuriyet Halk Partisi baba evidir, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisinin köklerine demokrasi mücadelesi, halkçılık, laiklik vardır. Belediye Başkanımız Birol Arslan ile birlikte bunun örneklerini geçtiğimiz 5 yıl içerisinde gördük. Biz, şeffaflığa, katılımcılığa önem veriyoruz. Çanakkale barışın kentidir, Kepez de özgür kenttir” sözlerine yer verdi.

“Adımızı dünya çapında duyuracağız”

Vatandaşların yoğun katılım sağladığı etkinlikte Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, teşekkür ederek sözlerine başladı. Kendisini yalnız bırakmayan partililere minnetini ifade eden Başkan Arslan “Belediyeyi aldığımda Belediyemizin 1 yıllık geliri 36 milyon lira bütçesi vardı. Ancak 63 milyon gibi bir morcumuz vardı. Daha da vahimi İller Bankasından gelen bütçe personel maaşlarına yetmiyordu. Esnafımıza da borcumuz vardı. Emeklilik gibi sigorta ve emeklilik gibi zorunlu ödemelerimiz vardı. 5 yılda Belediyemizi devlet ciddiyeti ve terbiyesi ile kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Meclis toplantılarımız canlı yayınlayarak şeffaflık anlayışımızı gösterdik. Bir de Kepez’in gurur projesi olacak bir projemiz var. Bu proje ile adımızı dünya çapında duyuracağız. Türkiye’nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nı kuracağız. En büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı 22 metre ile Artvin’de. Biz bunu 25 metre olarak Türkiye’nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı olarak Kepez’e kazandıracağız. Bunu da hep birlikte yapacağız ama belediye bütçesiyle değil düzenleyeceğimiz bir halk kampanyasıyla ülke çapında yapacağımız kampanya ile bir mütevelli heyetimiz olacak. Hatta Sayın Yılmaz Büyükerşen’i, Sayın Ülgür Gökhan’ı bu heyete davet edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında köylü de, emekçi de, emekli de, esnaf da nefes alacak” sözlerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş