havadurum

CHP'li Bağcıoğlu Çanakkale'den bakanlıklara çağrıda bulundu

Bir dizi ziyaret kapsamında Çanakkale’ye gelen CHP Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı sorunları dile getirerek, bakanlıklara çağrıda bulundu.

1001

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü vesilesiyle Çanakkale'deki Dur Yolcu Abidesi’ni arkasına alarak bir basın açıklaması yaptı. Bağcıoğlu açıklamasında; şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı ekonomik ve sağlık sorunlarına dikkat çekerken, özellikle gazilerin protez ve ortez ihtiyaçlarında karşılaştıkları zorlukları vurguladı.

Açıklamaya; CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği temsilcileri, partililer ve basın mensupları katılım sağladı.

"Her türlü desteği verdiğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum"

Çanakkale’ye her geldiğinde tüylerinin diken diken olduğunu ifade eden Bağcıoğlu, “Boğazımız düğümlenerek, kahramanlıkları tekrar hatırlıyoruz. Sayın Belediye Başkan Adayımız, Çanakkale Milletvekilimiz, İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız ile şehit ve gazi derneklerini, şehit ailelerini emekli subay, emekli astsubay derneklerini ve şehitlikleri ziyaret edeceğiz. Şehitlerimiz, Türk milletinin toprak altındaki ulu kökleri, gazilerimiz ise Ulu Önder Ebedi Başkomutan Atatürk’ün belirttiği gibi, ‘yaşayan anıtlar’dır. Biz sadece 18 Mart’ta değil, 19 Eylül’de değil, her zaman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Onların aileleri, bizler için en kutsal emanettir, desteğimizi her zaman gösteriyoruz. Bu vesileyle fedakârca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman personelinin, güvenlik güçlerimizin, her zaman yanında olduğumuzu terörle mücadelede ve diğer faaliyetlerinde, onlara her türlü desteği verdiğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

Bakanlıklara çağrıda bulundu

Şehit ailelerinin ve gazilerin, toplumun her kesiminde olduğu gibi ekonomik sorunlarının var olduğunu ve artık dayanılamaz boyuta geldiğini aktaran Bağcıoğlu, “Ama ben, ekonomik sorunlar dışında acil çözülmesi gereken sağlık sorunlarından kısaca bahsetmek istiyorum. Gazilerimiz, protezleri, ortezleri ve tekerlekli sandalyeleri için ödemenin bir miktarını SGK’nın döviz kurunu sabitlemesi nedeniyle ceplerinden kendileri ödemek zorunda kalıyorlar. Bu onlara büyük bir külfet getiriyor. Sağlık personelleri her ne kadar fedakarca görev yapsa da; gaziler, rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezinde gazilerimizin protez işlemlerinin 5-6 ay sürdüğünü duyuyoruz. Gazilerimiz bunu sosyal medyadan açık isimleriyle belirtiyorlar. Buradan bir kere daha Sağlık Bakanlığına ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Bunu daha önce de belirttik, lütfen bu talepleri dikkate alsınlar. 18 Mart yaklaşıyor, onları törenlerle anacağız ama en önemlisi bu. Harekete geçmelerini, işlem göstermelerini istiyoruz. En azından bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle; Ebedi Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü yürekten kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş