havadurum

“Cumhuriyete Doğru” adlı tiyatro oyunu Çanakkale'yi büyüledi

Cumhuriyet'in 100. Yılı nedeniyle sahnelenen “Cumhuriyete Doğru” adlı tiyatro oyunu İÇDAŞ Kongre Merkezinde büyük beğeni topladı.

1212

Millî Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Vakıfbank ana sponsorluğunda, Bora Severcan tarafından yazılan, yönetilen ve Volkan Severcan tarafından proje yapımcılığı gerçekleştirilen "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro oyunu Cuma günü İÇDAŞ Kongre Merkezinde büyük bir katılımla sahnelendi.

Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale'de İstiklal Marşı okudu

Bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Millî Mücadele ruhu ile Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığını, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulma aşamasını, Cumhuriyetin nasıl ilan edildiğini anlatan "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro eseri büyük bir coşkuyla izlendi. İstiklal Marşı'nın yer aldığı sahnede tüm seyirciler Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale'de ayakta hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

“Büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale'de 'Cumhuriyete Doğru' adlı tiyatro oyununu izlemekten büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum" dedi. Aktaş, oyunun sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Çiçek takdiminin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş