havadurum

Edirne'nin "Filozof Hurdacısı" 80 Yaşında Arkeolog Olacak

Edirne'nin "filozof hurdacısı" Şevki Kılıç, 80 yaşında arkeolog olacak. Emekli hurdacı, tarih ve arkeolojiye duyduğu ilgiyle üniversiteye adım atıyor.

436
Edirne'de yaşayan Şevki Kılıç, ilginç yaşam hikayesiyle dikkat çekiyor. Tarih bölümü mezuniyeti sonrası hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Kılıç, 80 yaşında olmasına rağmen arkeolog olma yolunda ilerliyor. Edirne'nin meşhur "filozof hurdacısı" Şevki Kılıç, emekliliğinin ardından tarih bölümü mezunu olarak üniversite hayatına adım attı. Şimdi ise 80 yaşında, arkeoloji bölümünde öğrenim görmeye hazırlanıyor.

Tarih Mezunu "Filozof Hurdacı" Üniversiteye Dönüş Yapıyor

Şevki Kılıç, emekliliğinin ardından hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya başladı. Ancak Kılıç'ın tarih ve öğrenme sevgisi hiç sönmedi. 2016 yılında 72 yaşında üniversite sınavlarına girerek tarih bölümünü kazandı. Üç yıl süren bu öğrenim sürecinin ardından Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu.

Arkeoloji Hayali Gerçekleşiyor

Kılıç, emekli hurdacı olarak geçirdiği yıllarda okuma ve öğrenme azmini kaybetmedi. Geçtiğimiz yıl girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) tarih sorularını doğru cevaplayarak 249 puan aldı ve arkeoloji bölümüne kaydolma hakkı kazandı. Bu sonuçla 80 yaşında arkeolog olma hayaline bir adım daha yaklaştı.

"Filozof Hurdacı" Öğrenmeye Devam Ediyor

Şevki Kılıç, "filozof hurdacı" olarak anılmaktan gurur duyuyor. Kılıç'a göre, yaşın hiçbir zaman öğrenme ve öğretme isteğini engellememesi gerekiyor. Günde en az 100 sayfa kitap okuyan Kılıç, üniversite sınavına hazırlanırken hurdacıya götürdüğü hurda kitaplarla çalışarak başarıya ulaştı.
(AA)
Paylaş