havadurum

Emre Belözoğlu, "Selası okunmak üzere"

Emre Belözoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, "Türk futbolunun şu anki mevcut düzende değişmesi, güneşin buz tutmasıyla bir” dedi.

737

Emre Belözoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi'nde gençlerle bir araya geldi. Ülke futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılı süreci değerlendiren Belözoğlu, Türk futbolunda sosyokültürel bir problem olduğunu ve bunun gençlerin çözebileceğini belirtti. Belözoğlu, mevcut düzenin değişmesinin zaman alacağını ve Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 yıl gerekebileceğini ifade etti. Emre Belözoğlu, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu iyileştirmek için idealist tiplerin önünü açacak bir yapı oluşturulması gerektiğini vurgulayarak futbol ikliminin düzelmesi için daha sistemsel ve felsefi değişikliklerin yapılması gerektiğini kaydetti.

“Oyuncularla irtibatım çok yüksek”

Belözoğlu'nun kariyer hedefleri hakkında konuştuğu bölümde ise Avrupa'da önemli takımlarda çalışabilecek bir teknik adam olabileceğine inandığını dile getirdi. Belözoğlu, “Bir gün Avrupa'da çok önemli takımlarda çalışabilecek bir teknik adam olabileceğime inanıyorum. Oyunun nereye gittiğini takip etmeye çalışıyorum. Yabancı dile çok önem veriyorum. İtalyancam ve İngilizcem gayet iyi. Dil olmazsa aktarım olmaz. Tercümanlar üzerinden bunu oyuncuya aktaramıyorsunuz. Her insana dokunmanız gerekiyor. Bu anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Oyuncularla irtibatım çok yüksek” dedi.

“İspatlayacağım hiçbir şey yok”

Fenerbahçe'yi kupada eledikleri maçın ardından kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Belözoğlu, “Bir teknik adamın geçmişte oynadığı takıma karşı maç kazandığında eleştiriler ve ağır hakaretler alması gerektiğine inanan herkesin çok fazla futbol bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bunun hakkaniyetle alakası yok. Fenerbahçe'ye karşı hiçbir hatam yok. Fenerbahçe'de formamın sonuna kadar hakkını verdim. İspatlayacağım hiçbir şey yok. Bu eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için sineye çekiyorum” diye belirtti.

VAR sistemini eleştirdi

Son olarak, Belözoğlu, VAR sisteminde yabancı hakemlerin görev yapmasının Türk hakemlerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğünü kaydetti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş