havadurum

Mutluay, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Mutluay, “CHP Çanakkale’de, ilçelerinde ve tüm Türkiye’de güçlenerek belediye başkanlığı sayısını arttırarak bu seçimlerden çıkacaktır” dedi.

746

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde gazetemiz Çanakkale OLAY’ın imtiyaz sahibi Mehmet Özkurnaz ziyaret etti. Özkurnaz ve Mutluay, yerel seçim sürecini ülke ve Çanakkale kapsamında değerlendirdi. Mutluay, seçim sürecine ilişkin, “Cumhuriyet Halk Partili olarak partimin adayının yerel iktidarlını koruyacağını, düşünüyorum. Meclis çoğunluğu elde ederek, 55 yıldır Çanakkale’de sosyal demokrat iktidarın devamlılığını sağlayacağını ve kentin barış ile özgürlükler kenti kimliğini koruyarak devam ettireceğini düşünüyorum” dedi.

“En önemli anket sandıktır”

Seçim anketlerine ilişkin ise Mutluay, “Anketlerin ne kadar güvenilir olduğu toplumca malum. Çok farklı anketlerde çok farklı rakamlarla karşılaşıyoruz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde de anket firmalarının önemli bir bölümü yanıldı. Şuanda da anket firmalarına göre adım atılmasını doğru bulmuyorum. En önemli anket sandıktır. 31 Mart saat 19’dan sonra Türkiye bu sonuçlar görecek. CHP Çanakkale’de, ilçelerinde ve tüm Türkiye’de güçlenerek belediye başkanlığı sayısını arttırarak bu seçimlerden çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Partimin içinde her göreve hazırım”

Mutluay, siyasi kariyerine ilişkin ise kamu görevinin ardından CHP’ye üye olduğunu ifade ederek, “Kamu çalışanı olduğum için siyaset yapma şansım yoktu. Kamudan ayrıldıktan ve belediye meclis üyesi olduktan sonra partimin üyesi oldum. Partimin içinde her göreve hazırım. Üye olarak görev ve sorumluluklarımı yerine getirip parti içinde çalışmaya devam edeceğim. Kişisel anlamda bir kariyer planıyla yola çıkmadım. Belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı olduğum dönemde de Ülgür Başkanın öneri ve teklifi üzerine bu göreve geldim. Böyle bir düşüncem yoktu. Uzun bir süre ‘Kente yararım oldur mu?’ diye düşündüm. Çevre ve tarım konularında daha aktif olabileceğimizi düşündüm. Kariyer planım olmadan geldim ve şuanda da bir kariyer planım yok. Gerek sendikal mücadele, emek hareketi, meslek örgütlerinde bireysel olarak da örgütsel olarak da sorumluluklarımı yerine getirdim. Sivil toplumda da çalışmaya devam edeceğim. Partimin görev vermesi halinde de mutlulukla bu görevi yerine getiremeye çalışacağım. Verilen tüm görevleri gerek mutfağında çalışarak gerek temsil noktalarında bu mücadeleyi sürdüreceğim” diye belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş