havadurum

Oyun Kafelerinin Geleceği: Yeniliklere Rağmen Ayakta!

Günümüzde genç bireylerin severek yaptıkları aktivitelerden bir tanesi de bilgisayar oyunu oynamak. Eskiden, sıklıkla tercih edilen internet kafelerin kapıları günümüzde sıkça çalınmıyor.

964

Günümüzde genç yaştaki bireylerin boş vakitlerini geçirirken tercih ettiği şeylerden bir tanesi de oyun oynamak. Günümüzde teknolojinin de artmasıyla birlikte bilgisayar oyunları çeşitlenirken özellikle genç kesimin ilgisini çekecek birçok oyun bulunuyor. Bundan birkaç yıl önce internet veya oyun kafeler tercih edilirken, günümüzde ise bu kendisini yeniliğe bırakıyor. Artık internet kafelerin yerine evde kurulan bilgisayar odaları tercih ediliyor.

Dijital de olsa; spor spordur!

Dijital oyunlar, online oyunlar gibi birçok oyun günümüzde daha sık karşımıza çıkıyor. Teknolojinin de etkisiyle birlikte dijital oyun turnuvaları günümüzün dijital bir çağ olduğunu kanıtlar nitelikte. Son zamanlarda turnuvalar azalma gösterse de dijital oyunlar da bir spor olarak görülüyor.

Turnuvaların yerini, oyun grupları aldı

Çanakkale’de internet ve oyun kafeleri de oyun oynamak isteyen kişilere kapılarını aralıyor. Turnuvalar azalsa bile, oyun grupları kendi içerisinde turnuvalar düzenleyerek oyun oynamanın keyfini çıkarıyorlar.

Yaş grupları değişiyor

Çanakkale’de yer alan oyun kafeler ise hala müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Yaş aralığının sıklıkla değiştiğini söyleyen Çanakkale esnafı ise liseli gençler gelse de yaş aralığının daha çok 20 yaş ve üzeri olduğunu dile getirdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş