havadurum

Ticaret Borsası, Mart Ayı Meclis Toplantısı düzenlendi

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Borsa Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

1103

Çanakkale Ticaret Borsası Mart Ayı Meclis Toplantısı, Borsa Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında düzenlendi. Meclis, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımlarıyla 2024 Şubat Ayı Meclis Kararı, Şubat Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Mart Ayı Faaliyetleri, gündemiyle gerçekleştirildi. Toplantı, Meclis Başkanı Birol Çetin’in açılış konuşmasıyla başladı. Çetin konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Hepiniz Çanakkale Ticaret Borsası’nın 2024 yılının Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Mart Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum. Kıymetli arkadaşlar, Mübarek Ramazan Ayı içerisindeyiz. Allah, hep birlikte idrak etmeyi, nicelerinde bir arada olmayı nasip etsin” dedi.

“Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat ekseninde ülkemizin yeniden hedeflenen büyüme rakamlarına erişmesini hep birlikte sağlamalıyız”

ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, 31 Mart Pazar Yerel Seçimlerin gerçekleşeceğini belirterek, seçim sonuçlarının İlimiz ve Ülkemiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin önünde ekonomik istikrar ve kalkınma odaklı bir dönem olacağını ifade eden Çetin, “Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat ekseninde ülkemizin yeniden hedeflenen büyüme rakamlarına erişmesini hep birlikte sağlamalıyız. Bu konuda üyelerimizin talep, öneri ve beklentilerini de alarak doğrudan Hükümetimize aktarmaya devam edeceğiz. Çanakkale iş dünyası olarak daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla istihdam anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, “Yaklaşan Ramazan Bayramı’na ilişkin üyelerimizin, halkımızın ve Tüm İslam Alemi’nin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, esenlikler dilerim” sözlerine yer verdi.

Deniz, Çanakkale Zaferi’ne değindi

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz 18 Mart Çanakkale Zaferimize ilişkin şunları dile getirdi, “Milletimizin gurur kaynağı, birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile kutladık. Bu vesile ile bir kez daha Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

“Seçimler, demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır”

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere birkaç gün kaldığını belirten ve tüm adaylara başarılar dileyen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise “Halkın, karar alma aşamalarında varlığını ve etkisini göstermek için seçimler, demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Yerel seçimlerde şehrimizin gelecek 5 yılını belirleyecek yönetimleri seçmek üzere, herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. 1 Nisan sabahından itibaren de seçim atmosferinin bitmesini, kim seçilirse seçilsin, şehrimiz için birlik ve beraberlik içinde çalışılmasını diliyorum” dedi.

“441 paket gıda paketini meclis üyelerimiz vasıtasıyla dağıttık”

Başkan Abdullah Deniz gündem konularına ilişkin ayrıca şu bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Abdullah Deniz, “İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında maneviyatın, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğun şekilde yaşandığı bu mübarek ayda, Birliğimizin destekleri ile ihtiyaç sahibi ailelerimize 441 paket gıda paketini meclis üyelerimiz vasıtasıyla dağıttık. Allah kabul etsin. Birliğimiz başta olmak üzere emeklerinden dolayı tüm meclisimize ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bakanımıza, reel sektörün sıkıntıları, talep ve önerilerini aktardık”

Başkan Deniz, Tarım ve Orman Bakanı’nın Çanakkale ziyaretine ilişkin ise, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’yı Borsamızda ağırladık. Sayın Bakanımızı Üyelerimiz ve Tarım paydaşlarımız ile bir araya getirerek üyemizin talep ve beklentilerini paylaştık. Taleplerimizin de en üst düzeyde karşılık bulacağına yürekten inanıyoruz. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Birliğimizde gerçekleştirilen Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı’na da katıldığını belirten Başkan Abdullah Deniz, “Sayın Bakanımız, ekonomiye ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Bakanımıza, reel sektörün sıkıntıları, talep ve önerilerini aktardık. Sayın Bakanımız, Bakan yardımcılarımız ve bürokratlar, yöneltilen soruları tek tek cevaplandırdı” sözlerine yer verdi.

Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu hakkında bilgi verdi

Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş. kuruluşu ile ilgili Meclise bilgi aktarımında bulunan Başkan Abdullah Deniz, Marmara bölgesindeki Ticaret Borsalarının ortaklığında kurulacak olan Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş.’nin esas sözleşmesinin imzalandığını belirterek, Esas sözleşme Ticaret Bakanlığı onayı sonrası Ticaret Sicilinde ilan edilecek ve şirket çalışmalara başlayacak” ifadelerine yer verdi. Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu Anonim Şirketinin tarımsal üretim ve tarımsal ürün ticaretinde faaliyet gösteren tüm paydaşlarımıza, Bölgemize Ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz son olarak Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ise Bayramların, huzurun, barışın, kardeşliğin, yardımlaşmanın, dostluğun ve sevginin hâkim olduğu nadide günler olduğunu belirterek, tüm Meclis Üyelerinin, Borsa çalışanlarının ve üyelerinin Ramazan Bayramı'nın tebrik etti. Toplantı dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş