havadurum

"İyi oynadık. Kazanabilirdik"

1480

 

Çanakkale Süper Amatör Lig`de `Haftanın Maçı` olarak nitelendirilen Bigaspor - Ezinespor müsabakasının analizini yapan deneyimli Antrenör Fadıl Kurt şunları söyledi: 

"Lig lideri Bigaspor ile zorlu bir maç oynadık. Bigaspor için şampiyonluk yolunda bir maç, bizim için ise bir prestij mücadelesiydi. Ligin ilk yarısındaki mücadeleyi Ezine de 2-1 kazanmıştık, Bu müsabaka bir bakıma o maçın rövanşı niteliğini de taşıyordu. Bigaspor kaliteli oyunculardan kurulu geniş bir kadroya sahip. Sezon başından buyana ligi lider olarak götürüyorlar. Bu maçın kağıt üzerindeki favorisi Bigaspor`du. Ancak, her maçın kendine özgü zorlukları vardır. Bugün de öyle oldu. Takım olarak biz rahattık, kaybedecek bir şeyimiz yoktu. Rakibimiz ise şampiyonluk mücadelesi verdiği için baskı altındaydı. Puan kaybının telafisi olmayabilirdi. Bu rahatlık bizim futbolumuza pozitif olarak yansırken. rakibimizin performansını olumsuz olarak etkiledi diyebilirim. Bir çok insanın beklemediği bir sonuca imza attık. Çünkü, kadro olarak görünürde eski gücümüzden uzaktık. Buna karşın, biz mevcut oyuncularımızla cidiyet içinde çalışıyoruz, her maç yeni başarılar elde etmek için mücadele veriyoruz. Bizim için sonuç sürpriz değil, hatta kazanabilirdik. Şimdi şampiyonluk yarışı daha heyecanlı bir hale geldi.
Genç oyunculardan kurulu bir kadro ile maça çıktık. Ligin ilk yarısında rakibimizi yendiğimiz kadrodan 5 oyuncu çeşitli sebeplerden bu maçta yer almadı. Bir çoğu disiplinsiz oldukları gerekçesi ile haftalar önce kadro dışı bırakıldı. Disiplinden taviz vermemiz asla söz konusu değil. Bigaspor maçında takım olarak sezonun en iyi futbollarından birini oynadık diyebilirim. Maçın başında yenik duruma düşmemize rağmen, oyun disiplininden hiç kopmadık. Sahanın her yerinde rakibimizden daha kalabalık olmaya gayret gösterdik. Özellikle maçın ikinci yarısında bariz üstünlüğümüz vardı. Ard arda bulduğumuz goller ile 2-1 öne geçtik. Geriye düşen rakibimiz riskleri de alarak üzerimize geldi. Gol pozisyonu da ürettiler,  ancak değerlendiremediler. Son bölümde kontra ataklardan net pozisyonlar elde ettik. 3 kez kaleci ile karşı karşıya kalmamıza rağmen maçı koparacak üçüncü golü atamadık. Son dakikalarda skoru koruma çabamız beraberlik gölünü yememize engel olamadı ve maç 2-2 berabere bitti.Oynanan oyundan ve genç oyuncularımızın performansından son derece memnunum.   1 puan kazanç olarak hanemize yazıldı, futbolcularımı kutluyorum.
Önümüzde kendi sahamızda yine şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir maç var. Rakibimiz lig İkincisi Yenicespor. Yenicespor bu yılın en çok dikkat çeken takımlarından biri, müthiş bir sezon geçiriyorlar. Zor bir maç olacak. Bu maça da en iyi şekilde hazırlanıp, rakibimizi yenmek için elimizden geleni yapacağız. Lig`in ilk yarısında Yenice`de 3-2 galip gelmiştik.. Seyircimizin desteği ile bu maçı da kazanabilecek gücümüz var. Sezonu inşallah ilk 5 içinde bitireceğiz. Burada bir parantezi maçın hakemi Tuncay Ercan için açmak istiyorum. Bu hakem kardeşimiz, yardımcı hakemleriyle birlikte mükemmel  müsabaka yönetti. İki takım adına da standart kararlar uygulayarak, objektif bir yönetim tarzı gösterdi. Hakem  triosunu kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Haber Merkezi
Paylaş