havadurum

"Önümüzdeki süreçte haklı çıkmamayı temenni ediyoruz"

439

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çan İlçe Başkanı Avukat Ümran Aydın, referandum sonrası değerlendirme açıklamasında bulundu. Süreç boyunca yurttaşlara neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlattıklarını ifade eden Aydın, “Yaklaşık üç aydır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı Anayasa değişikliği olan ve rejim değişikliğini ile getirilen teklifle ilgili ulaşabildiğimiz her kesimden yurttaşımıza ulaşarak neden “hayır” dediğimizi anlatmaya çalıştık. Bu esnada objektif davranan, kamu kurum ve kuruluşlarından yapılan açıklama ve devlet olanaklarının verdiği gücün baskısına rağmen her görüşe yer veren siz değerli basın yayın organlarının temsilcilerine, bu duruşu için teşekkür ediyoruz. Yine tarafsızlıklarından ödün vermeyen Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika ve Oda Başkanlarımıza, değerli muhtarlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. 2010 Referandumu öncesinde Anayasa değişikliğini savunanlar, bugün de aynı gerekçelerle benzer bir savunma yapmışlardır.  Biz o zaman da “hayır” diyorduk. “Maalesef” haklı çıktık ve gelinen süreçte ne yazık ki ülkemiz kaybetti. Önümüzde ki süreçte de haklı çıkmamayı temenni ediyoruz” dedi. 


Teşekkür etti.. 
Aydın, açıklamasında, “Yargı ve yasamanın partili bir Başkanın bünyesinde birleştirilmesine, Meclis’in bütçe ve kanun yapma yetkilerinin zorlaştırılmasına, hiçbir gerekçe olmadan Meclis’in Başkan tarafından fesih edilebilmesi, Yargı ve üst düzey bürokratların hiçbir denetim ve koşula bağlı olmadan Başkan tarafından atanabilmesi, Başkanın sınırsız ve koşulsuz Bakan ve Başkan Yardımcısı atayabilmesi, tek imzalı Başkan kararnamesi ile devletin tüm yapısının değiştirilebilmesi yetkilerine bizimle birlikte hayır diyen, uyarılarımızı ve itirazlarımızı ciddiyetle dinleyen, bizlere evlerini ve gönüllerini açan tüm halkımıza minnettarız.  Ayrıca Referandum çalışmalarında ülkemizin geleceği için gece gündüz demeden göstermiş olduğu gayretler için ilçe yönetim kurulumuza, kadın ve gençlik kollarımıza, geleceğimiz için hiçbir karşılık beklemeden büyük bir özveriyle canla başla çalışan sizlere, tüm örgütlerimize, müşahitlerimize ve Hayır için görev yapan her kesimden tüm gönüllülerimize göstermiş oldukları üstün mücadele nedeniyle sonsuz teşekkür ediyor,  inanç ve kararlılıkla yanımızda durarak oylarını kullanan değerli Çan halkına en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“Unutmayalım ki; yarınlar bizim”
Aydın, açıklamasını “Değerli Arkadaşlar, artık referandum sürecinin geride bıraktık. Her bir oy, hangi tercihte olursa olsun altın değerindedir. Geleceğimizin nasıl biçimleneceği, çocuklarımızın nasıl bir Türkiye’de yaşamasını istediğimiz sorularına Çan halkı olarak %90 üzerinde bir katılım sağlayarak sandığa gittik ve cevabımızı verdik. Tarihi bir yurttaşlık görevini, başta Çan ve Çanakkale olmak üzere gereği gibi yerine getirdiğimiz inancındayız.  Unutmayalım ki yarınlar bizim! Teşekkürler Çan… Teşekkürler Çanakkale…” ifadeleri ile tamamladı…
(Haber Merkezi)
Paylaş