havadurum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den şok açıklama! GÜNCELLENDİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını duyurdu.

1854

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kurultayda aday olmayacağını açıkladı. İYİ Parti lideri Akşener: “2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yayınladığı yazılı açıklama ile partisinin 27 Nisan'da gerçekleştirilecek olan seçimli olağanüstü kurultayında aday olmayacağını duyurdu.

"Her türlü bedeli öderim"

Seçim sonuçları kapsamında ödediği bedele razı olduğunu dile getiren Akşener, "Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim" ifadelerini kullandı.

Yeni aday belli oldu

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, adaylığını ilan etti. Akalın "Yarışın içinde ben de varım." dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş