havadurum

"Referandum sonuçlarının faturasının Bülent Turan'a çıkarılması, siyasi bir karalama kampanyasıdır"

538

 1 Kasım seçimlerinde AKP’den Çanakkale Milletvekili Adayı olan Mehmet Özkurnaz, 16 Nisan’da yapılan Anayasa referandumu sonrasında AKP içerisindeki söylentiler hakkında açıklamada bulunarak AKP il ve ilçe yöneticilerine veryansın etti. Çanakkale’deki referandum sonuçlarının faturasını AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a çıkarılmasına tepki gösteren Özkurnaz, eleştirileri siyasi karalama kampanyası olarak nitelendirdi.  Özkurnaz; “Çanakkale insanı olarak ülkenin yönetiminde önemli söz sahibi olduktan sonra doğduğu şehre gelmiş, milletvekili, Grup Başkanvekili seçildikten sonra tüm birikimlerini ve gücünü şehrinin kalkınması için seferber eden, tüm ilçe ve kırsalda yaptığı işler ile Boğaz Köprüsü başta olmak üzere büyük projelere imza atan Bülent Turan çok başarılı bir politikacıdır. Özelikle yatırımların takipçiliği ve sorunların çözümü konusunda Çanakkale Bülent Turan sayesinde çok büyük yol almıştır. Böyle bir değerin, birileri tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmesi Bülent Turan’a yapılan büyük bir haksızlıktır. Siyaseten de bakıldığında Çanakkale’de referandum sonucu yüzde 60’a yüzde 40 gibi bir Hayır oyunun çıkmasını anlamak mümkün değildir. Bununda faturasının direk Bülent Turan’a çıkarılması siyasi bir karalama kampanyasıdır. Bu kampanya ya kayıtsız kalan Ak Partinin 11 ilçe başkanı, bir il başkanı ve merkez ilçe başkanın yanı sıra parti yöneticilerinin tutumlarını da anlamak mümkün değildir.  Referandumda her ne kadar, Yenice ilçesinde yüzde 60 ve Biga ilçesinde 400 oy fark ile Evet çıkmış olsa da, bu oranı bir başarı olarak algılamamaları gerekir” ifadelerini kullandı. 

 
“İl ve ilçelerin yöneticilerinin hiçbir sorumluluğu yok mu”
AKP il ve ilçe yöneticilerinin Turan’a yöneltilen eleştiriler karşısında sessiz kaldığını ifade eden Özkurnaz; “Şimdi burada özellikle başta il başkanı ve yönetimi, ilçe başkanları ve yönetimlerinin, bu durumun faturasının Bülent Turan’a çıkartılırken; kendilerinin sadece kendi koltuklarında oturma kaygısı içinde olmaları doğru bir şey değildir. Bülent Turan’ın üzerine bu kadar gidilmesinde il ve ilçelerin yöneticilerinin hiçbir sorumluluğu yok mudur? Veya Sivil Toplum Kuruluşlarının hiçbir sorumluluğu yok mudur? Artık herkesin sorumlu davranması gerekmektedir. Bu durum Bülent Turan’ı karalama kampanyasına dönüşürken; diğer tarafta bizler gibi AK Partililerin sessiz kalması düşündürücüdür. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Nasıl ki; yatırımlar yapılırken, kentimizde güzel şeyler olurken, Bülent Turan’a bile sıra kalmadan birçok kişi “biz yaptık ettik” diyorsa riski de göğüslemeleri gerekiyor. Bu riski il ve ilçe yöneticilerimiz ne kadar göğüslüyor? Partimizden herkesin özeleştirilerini bir an önce yapmalıdırlar.  İyi işler olunca kendilerine mal edilmesini, eleştiri olunca da Bülent Turan’ın üzerine yıkılmasını ben bir AK Partili olarak kabullenemiyorum. Bu ilke partinin başarılı olması için en önemli düşüncedir. Partide sorumluluk sahibi olanlar ya görevlerini tam yapacaklar ya da görev yerlerini işgal etmemelidirler” dedi.
 
“Çıkar çevreleri partiye zarar veriyor”
Turan’a yönelik eleştirilerin haksız olduğunu ve önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Özkurnaz; “Bülent Turan’a yönelik yapılan bu haksızlıkların da önüne geçilmesi gerekiyor. Gerek, Genel Merkez düzeyinde, gerekse de Çanakkale’de yöneticiler düzeyinde, ‘AK Partiliyim’ diyen herkes sorumluluklarını yerine getirmelidir.  Birçok hesapların yapıldığı, İl Başkanı olmak isteyenler, Belediye Başkan adayı olmak isteyenlerin olduğu teşkilatlar şunu bilmelidir ki; birçok projenin mimarı Bülent Turan’a sahip çıkılmayan bir ortamda tüm hesaplar şaşar. Kendi aralarında ‘Ben Belediye Başkanı olayım, seni de İl Başkanı olarak önereyim’ diyerek gizli hesaplamalar yapanlar var. O gizli hesaplamalarını partinin çıkarlarının üzerinden yapması büyük bir yanlışın ve kaybın habercisi olarak görüyorum. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Siyaseti bilmeyen, pragmatik düşünen bir çok çıkar çevreleri AK Parti içerisinde kümelenmiş ve partiye zarar vermektedirler. Bu vaziyetten kendisini bir an önce kurtarmaları gerekir. Referandum sonuçlarında aklanmaları gereken kişiler Bülent Turan değil, kendilerine İl yöneticisiyim, ilçe yöneticisiyim diyen kişilerdir” ifadelerini kullandı.
 
“İl ve ilçe yöneticileri sorumluluklarını yerine getirmeli”
Turan’a yönelik eleştirilerin parti içinde kavgalara neden olmadan önlenmesi gerektiğini vurgulayan Özkurnaz; “Referandum sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ile bir iş birliğimiz oldu. Bu iş birliğinin yarında devam ettirecek bir süreci aşmamız gerekiyor. MHP’liyim diyen her insanın bir partisi vardır. Günü geldiğinde o kişi Partisine dönecektir. Sürekli oraya bel bağlamak siyasetçinin siyasetinin ne kadar zayıf olduğunu gösteren yöneticilik anlayışıdır. Zaman zaman elbet kötü dönemlerde olacaktır. Ancak güçlü yönetici irade ve kararlılıkla olunur. Bülent Turan hakkında yapılan karalamalar ve eleştirilere birileri set çekmek, engel olmak zorundadır. Bunun da kavgaya mahal vermeden partinin çıkarları doğrultusunda yapılması gerekir. AK Partiliyim diyen insanların çıkarlarını ve bir yerlere aday olma hesaplarını bir kenara bırakıp;  böyle bir günde de Bülent Turan’ın yanında olmalıdır. Ak Parti kimsenin hırslarını ve egolarını tatmin etme yeri değildir. İl ve ilçe yöneticilerinin de sorumluluklarını yerine getirip Çanakkale için çok değerli olan Bülent Turan’a sahip çıkmalıdırlar” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş