havadurum

"Törenleri siyasete Başkan Gökhan malzeme etti"

306

 AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ basın ile paylaştığı yazılı açıklamada AKP Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan`a destek çıktı ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı eleştirdi. "Çanakkale’de kısır ve yapay politik gündemler ile karşı karşıya kalıyoruz" diyen Karadağ konuşmasının devamında, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan hakkında son günlerde yürütülmeye çalışılan olumsuz algı ve kara propagandalar olduğunu söyledi. AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ yaptığı açıklamada; "İl Teşkilatı olarak milletvekilimiz Sn. Bülent Turan’ın arkasındayız. Bizler ondan razıyız Allah’ta ondan razı olsun. Ortaya atılan iddialar tamamen asılsız iddialardır. Gerçekleştirildiği söylenen diyalog tamamen hayal ürünüdür. Bizler Çanakkale’yi ve Çanakkaleliyi her platformda layıkıyla en güzel şekilde temsil etmeye çalışan Grup Başkanvekilimiz Sn. Bülent Turan`ın nezdinde yapılmaya çalışılan algıyı ve bu algıyı yapanları kınıyoruz. Grup başkanvekilimiz Sn. Bülent Turan ve Milletvekilimiz Sn.Ayhan Gider in Çanakkale için yaptıkları ortadadır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bülent Turan üzerinden kimsenin prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Dünde ifade ettiğim gibi Bülent Turan Çanakkale’miz için çok önemli bir değer ve şanstır. Herkesin onun değerini bilip ona göre davranmasını bekliyoruz ve istiyoruz" dedi.

 
Karadağ`dan Gökhan`a eleştiriler
Konuşmasını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a yönelik eleştiriler ile sürdüren AKP İl Başkanı Karadağ; "Barışın kenti diyip laneti dilinden düşürmeyen bir belediye başkanı profili ile karşı karşıya kaldık. 18 Mart törenleri üzerinden siyasi popülizm yapan bir belediye başkanı profili ile karşı karşıya kaldık. Öncelikle her yıl 18 Mart törenlerinin ardından bu konuları konuşmak zorunda olduğumuzdan dolayı çok mutlu olmadığımı ifade etmek istiyorum. Hafta boyunca 18 Mart törenlerinin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi için çağrılar yaptık. 18 Mart resmi törenlerinin stadyumda herkese açık olduğunu ve 18 Mart’ı adına yakışır bir şekilde kutlayalım istedik. Fakat gördük ki karşımızda şu 18 Mart bir gelsin de mağdur edebiyatı yapayım diye ellerini ovuşturan bir Belediye Başkanı var. Maalesef yine 18 Mart törenlerini siyasete alet eden bir zihniyet ile karşı karşıya kaldık. Gönül isterdi ki 18 Mart törenlerinden sonra çıkalım tüm kesimlere teşekkür edelim fakat maalesef Ülgür Bey yine mağdur edebiyatı yapıp törenleri siyasete alet etmiştir. Ama kimse 18 Mart ve şehitlerimiz üzerinden yapılacak siyasetle bir yere varamaz bu öyle bilinsin istiyorum. Kimse 18 Mart üzerinden siyasi popülizm yapmasın" dedi. 
 
"Konseri siyasete malzeme etmiştir"
AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın 19 Mart Funda Arar konserini siyasete malzeme ettiğini dile getirdi ve şunları söyledi; "Ülgür bey dün Belediyenin imkanları ile yapılan halka açık bir konserden önce stadyumda kendisine yapılan protestoları izlettirip konseri siyasete malzeme etmiştir. Evet bizlerde elbette stadyumda kentin belediye başkanına yapılan bu protestoyu tasvip etmiyoruz, orası yeri değildir fakat insanların tepkisine ipotek koyma imkanımız ve şansımız yoktur. İnsanlar bu kentin Belediye Başkanını yerel ve ulusal basından; 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP Barajı geçti diye şükür pilavı dağıtan belediye başkanı olarak tanıyorlar, insanlar bu kentin belediye başkanını terör destekçisi Sur belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamış ve Sur belediyesine kayyum atandıktan sonra biz kayyumu tanımıyoruz diyen bir belediye başkanı olarak tanıyorlar, insan bu kentin belediye başkanını gittiği her ülkede vatanını milletini ülkesini karalayan ve teröristleri öven Avrupa’da ülke ülke dolaşıp Türkiye’yi kötüleyen Can Dündar’a onur ödülü veren bir belediye başkanı olarak tanıyorlar. Bizler Çanakkale halkı olarak o ödülün geri alınmasını istiyoruz. Takdir edersiniz ki bu millet kendisine yapılan ihanetleri asla unutmuyor ve doğal olarak bu ihanetleri yapanlara doğal tepkilerini veriyorlar. Başkan Gökhan geriye dönüp baktığında 2 yıl önceki törenlerde bu tepki neden yoktu sorusunu sorduğunda aldığı cevap zaten bu doğal tepkininde cevabı olacaktır" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş