havadurum

"CHP içerisinde sorumluluk talep etmekteyiz.."

1069

 CHP üyesi eski Eğitim Sen Şube Başkanı Telat Koç, geçtiğimiz günlerde Ziraat Mühendisleri Şube Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ile birlikte bir basın toplantısı yapmıştı. Toplantıda yapılan açıklamada Koç, Aralık ayında yapılması planlanan CHP Merkez İlçe Genel Kurul’unda Başkanlığa aday olduğunu ilan etmişti. Koç ve Savaş, dün CHP içerisinde sorumluluk talep ettiklerini ifade eden bir açıklama yayınladılar.  Ülkenin kuruluş sürecindeki hedefinin ‘tam bağımsızlık ve laiklik’ olduğu ifade edilen ortak açıklamada; “Ülkemizin kuruluş sürecinde devrimler ‘En Doğru Yol Gösterici Bilimdir Fendir’ ilkesinden hareketle gerçekleştirilmiştir. Bu çabaların en belirgin örneği Köy Enstitüleridir. ‘Tam Bağımsızlık’ hedefi ve ‘laiklik’ ilkesi ülkemizin bir arada yaşama mayasıdır. Atatürk ilke ve devrimleri sorgulayıcı akıl ile bilimin yol göstericiliğinde güncel her soruna çözüm üretme potansiyeline sahiptir” denildi.

 
“CHP demokrasinin kurucusu ve savunucusudur”
CHP’nin demokrasinin başlıca kurucu ve savunucu olduğu ifade edilen açıklamada; “Çok geç kalmadan değerlerimize ve geleceğimize sahip çıkma ve geliştirme zamanıdır. Bu sorumluluk CHP ekseninde taşınabilir. CHP kurucu olduğu Cumhuriyete sahip çıkma sorumluluğunu yaşanan her soruna çözüm üreterek gerçekleştirme potansiyeline sahiptir. CHP’nin hem kurumsal olarak hem de üyelerinin mücadelesi ile ülke demokrasisinin başlıca kurucusu ve savunucusu olduğunu düşünüyoruz. Bizler hem bireysel, hem de CHP üyesi olarak ülkemizde verilen emek, demokrasi ve barış mücadelesine omuz verme sorumluluğunun içerisindeyiz. Bu nedenle Çanakkale CHP’de parti içi seçimlerde yaşananları “kaygı” ile izliyoruz. Demokrasi bir yaşam tarzıdır ve bireysel davranışlardan başlayarak kurumsal ilişkilerde ve sonuçta ülkenin her köşesinde yaşama geçirilmesi gereken toplumsal kültürdür. Siyaset kurumunda birçok yerde görüldüğü gibi CHP’de tek adamlık veya güdümlü yönetimin olamayacağını biliyoruz. Demokrasiyi tüm birey ve kurumlar düzeyinde geliştirilebilmek adına CHP üyesi olmak dışında hiçbir kişisel hırs ve beklentimiz yoktur. CHP içerisinde kişisel ittifakların, ilkeler düzlemi dışında başka hiçbir yerde aranamayacağını biliyoruz. Parti içi görev ve sorumlulukta tek belirleyicinin liyakat olduğunun farkındayız. CHP her zaman kendi içinden ülke demokrasi mücadelesine hizmet etme kararlılığında olan alternatifleri çıkarma sorumluluk ve kültürüne sahiptir” denildi.
 
“Üyelerin beklentileri karşılanmalı”
Üyelerinin CHP’den beklentilerinin sıralandığı açıklamada bu beklentiler;  “Örgüt içi demokrasinin parti içinde her aşamada eksiksiz yaşanması, parti içi ilişkilerin tüzük çerçevesinde gerçekleşmesi, en hassas konuların tartışılması veya mücadele süreçlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında temel insani niteliklerden ödün verilmemesi.  Parti organlarının sorumluluk alan ve konuları ile ilgili bilimsel veriler oluşturması ve bu verileri parti politikaları doğrultusunda sorunların çözümü haline getirmesi, her üyenin her seviyedeki yöneticiden daha fazla demokrasi mücadelesine sahip çıkması. Barış ve adaletin üyeden partiye oradan da ülke ve dünyaya gerçekleştirilmesi konusunda kararlılık gösterilmesi, partide gerçekleştirilecek her işte üyenin karar alma ve uygulama sürecinde belirleyici olması. Üyelerin partisine karşı sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi gibi değerleri Çanakkale CHP’de yaşama geçirme beklentisi ve kararlılığı içindedir” şeklinde verildi.
 
“Gün yakınma değil”
Son olarak, CHP içerisinde sorumluluk alma çabası içerisinde olunacağı belirtilen açıklamada; “Bütün bu noktalardan hareketle tüm üyelerimizin, toplumun adalet ve demokrasi umudunu gerçekleştirecek olan CHP’de bulunuyor olmanın bilinci ile hareket ettiklerini biliyoruz. Bizler ve bizlerin bu açıklamayı yapmasını talep edenler parti içi demokrasisi ve CHP ilkelerine dayanarak sorumluluk alma çabası içinde olacağız. Gün yakınma değil, Ülkemizde her aşamada belirlenen sorunlara çözüm üreterek yaşamımıza, emeğimize, değerlerimize, geleceğimize sahip çıkma zamanıdır. ‘Ya birlikte kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da aptallar gibi hep beraber yok olacağız.’ CHP parti içi seçim sürecinde savunduğu ilkeleri yaşama geçirerek toplumun umudu olmaya devam edecektir. Böylece Türkiye’nin eksiksiz demokrasiyi yaşaması ve aydınlanmayı gerçekleştirmesini başaracağız. Bu ancak bütün parti üyelerinin toplum ile bütünleşerek gerçekleştireceği kurtuluş savaşı ile mümkün olacaktır.  Bizler sıraladığımız gerçeklerden hareketle parti organlarında sorumluluk talep etmekteyiz” denildi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş