havadurum

"Çanakkale'nin profesyonel takımı olmalı"

2004

 Gazetemiz OLAY’a tespit ve değerlendirmelerde bulunan Fadıl Kurt hem içini döktü hem de Çanakkale futbolunun aşama göstermesi için önerilerde bulundu. Kurt hoca yaptığı yazılı açıklamada şu konulara değindi. “ Antrenörlük benim mesleğim. Bu alanda başarılı olmak için, kendimi geliştirmek ve dışa açılmak zorunda olduğumu biliyorum. Antrenörlük hayatımda bir çok başarıya imza atmama rağmen, henüz hedeflediğim noktaya gelebilmiş değilim. Tabi ki kendimce nedenlerim var. Ailem ve çevresel nedenlerden dolayı hedeflerimin gerisinde kaldım. 18 yıllık profesyonel futbolculuk yaşantımın ardından ilk antrenörlük deneyimimde Arslancaspor ile 3 lige yükselme grup maçlarına gitme başarısını göstermiştim. Ardından Hastanebayırspor’un 30. kuruluş yılındaki şampiyonluğunda, Kocaeli Derince Bld.sporun BAL’da şampiyon olup, 3. lige yükselmesinde ve Ezinespor’un uzun yıllar sonra şampiyon olarak bir üst lige çıkmasında teknik direktör olarak görev yaptım. Son olarak da Çanakkale Dardanelspor’da Sportif Direktör olarak görev aldım.. Sportif Direktörlük görevi bana farklı bir deneyimi yaşama fırsatı verdi ve bunu gelişimim adına bir kazanç olarak görüyorum. Bunlar bir antrenör için tabi ki önemli referanslar ama, hedeflediğim yer için kendimi geliştirmeye ve çok çalışmaya devam etmeliyim. Yeterince tecrübe kazandığımı düşünüyorum.Kendimce doğrularım ve evrensel çalışma prensiplerim var. Tüm bunların hedeflerime ulaşmak için yeterli olmadığını da biliyorum. Ülkemizde öyle bir sistem var ki, sırtınızı bir yerlere dayamadıysanız belli görevlere gelmeniz mucizelere kalıyor. Bu kısır döngüyü kırmak zor gibi görünüyor ama, zoru başarmak ve farkındalık yapmak her zaman daha değerli olmuştur. Ben de bunu yapacağım. Allah’ın izniyle de zoru başaracağım ve farkındalık yaratarak bir gün hedeflediğim yere geleceğim.

Spora her alanda katkı sunmaya gayret ediyorum. Kent Konseyi spor Meclisi Başkanlığı ve Tüfad Başkan yardımcılığı görevlerim de var. Her ikisi de zaman ve özveri gerektiren görevler ama şikayetçi değilim. Sporun içinde yıllarını geçirmiş biri olarak, spora her zaman elimden gelen katkı sunmaya çalıştım, çalışmaya da  devam edeceğim. İnsanların beni farklı görevlerde görmek ve o makanlara aday göstermek istemeleri şahsım adına gurur verici, ancak, ben en iyi olduğum işi, yani mesleğimi yapmaya devam edeceğim.

Çanakkale futbolu  için bugüne kadar çok şey yazıldı, çok şey söylendi. Gözlemlenen bir gerçek var ki, her geçen gün ilgi ve heyecan azalıyor, amacından uzaklaşıyor. Sporun içinde olan insanlarda bir bıkkınlık var. Kulüpler artık ekonomik olarak çok daha zor şartlarda faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor.. Günlük çözümlerle yıllar gelip geçiyor. Spora ticaret olarak bakamayız. Alt yapıların yerlerini futbol okulları alıyor. Amatör liglerde parayı sporculara değil, onların spor yapacağı alanlara, tesislere, malzemelere ve eğitmenlere yatırmalıyız. Varsın kulüpler arkası gelmeyecek şampiyonluklar elde etmesinler. Sporun bir ruhu var, gençlerimize bunu aşılamalıyız. Bunu yaşayanlar bilir, yaşayanlar anlar. Sporun paydaşları hepimiz bu duruma bir çözüm yaratmalıyız. Bakın Dardanelsporun küme düşmesi ile birlikte, profesyonel liglerde Çanakkale’yi temsil eden takım kalmadı. Şehir olarak bu yokluğun henüz farkında bile değiliz. ilimiz futbolunun gelişmesi adına büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Sporcuların hedef koyacağı bir rol model kalmadı. En kısa zamanda Çanakkale’den bir takımı profesyonel liglere taşımalıyız. Taşımalıyız ki gençlerimizin önüne bir hedef koyabilelim. Kulüplerimiz profesyonel de olsa, amatör de olsa mutlaka kurumsallaşmalı. Günlük projeler yerine bir kaç yıl feda edilip, kurumsal yapılar oluşturulmalı. Ancak, o zaman sporcularımızı daha sağlıklı bir yapı içerisinde yetiştirip, başarılar elde edebiliriz. Kazanan Çanakkale olur.”
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş