havadurum

"Demokrasimiz için yeni bir nefes"

1490

 Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı ile ilan edilen Türkiye siyasi hayatının yeni partisi, “İyi Parti” ülkede büyük yankı uyandırdı. MHP, DSP, ANAP ve DYP gibi ülke siyasetinde önemli görevler üstlenen partilerde milletvekilliği ve bakanlık yapmış birçok ismin de içinde bulunduğu, liderliğini Meral Akşener’in yaptığı “İyi Parti”nin kuruluşunu değerlendiren Ersümer, hem Meral Akşener ve arkadaşlarını hem de 200 kişilik kurucular kurulunda yer alan, MHP İl eski Başkanı Rıdvan Uz’u tebrik etti. Sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Ersümer’e takipçileri de destek verdi. Ersümer’in de yeni partinin içinde yer alması gerektiğini ifade eden mesajların yanı sıra, Türkiye’nin yeni bir siyasi anlayışa ihtiyacı olduğu mesajları paylaşıldı.

 
Ersümer; “Demokrasimiz için yeni bir nefes” 
Yeni partinin kurulduğunun ilan edildiği sıralarda Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Mustafa Cumhur Ersümer, ise sosyal medya mesajında; “Yeni bir siyasi parti demokrasimiz için yeni bir nefestir. Çanakkale’mizden hemşerimiz sayın Rıdvan Uz’un kurucular kurulunda olması memnuniyet vericidir, kendisini kutluyorum. Sayın Meral Akşener ve arkadaşlarına başarılar diliyorum” değerlendirme ve temennilerinde bulundu. 

Takipçilerinden destek 
Ersümer’in Türkiye demokrasisi için bir nefes olarak değerlendirdiği “İyi Parti” mesajına takipçileri de destek verdi. Takipçileri, Ersümer’in mesajının altına; “Sayın bakanım sizleri de bu saflarda görmek isteriz bir Çanakkaleli olarak”, “Hayırlı olsun sayın Bakanım. Bu oluşumda senin de olman, ilk seçimde Çanakkale’yi sürüklerdin bu nedenle senin de bu oluşumda olmanı isterdim” ve “Memleketimiz için hayırlı olsun inşallah. Sayın Bakanımızın Çanakkale’mize yaptığı hizmetler sadece Çanakkale değil Türkiye’ye hizmetleri herkes tarafından bilinmektedir. Sayın Bakanımıza, İyi Parti’ye katılımlarıyla partinin gücüne güç katacağına Çanakkale’ye hizmetlerin devam edeceğine cani gönülden inanıyoruz ve sayın bakanımızı sonuna kadar destekliyoruz” gibi ifadelere yer verilen destek mesajları yer aldı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş