havadurum

"?Hayır' bileşenlerinin birlik olmaları gerekiyor"

599

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İsmet Balkan Başkanlığındaki İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Yönetim Kuruluna iade-i ziyarette bulundu. İyi Partinin Nusret Kutlu İş Hanı’ndaki Merkez İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemdeki konular ve Çanakkale yerelindeki gelişmeler ele alındı. Burada yapılan toplantıda konuşan Başkan Balkan, Çanakkale yereline sağladığı destekler için Başkan Gökhan’a teşekkürlerini iletti. Çanakkale’ye, coğrafyaya ve kentte yaşayan halka İyi Parti olarak sahip çıkacaklarını vurgulayan Başkan Balkan; “Sizleri burada görmek bizleri onurlandırıyor. Bugüne kadar hem şehrimize hem de bize dokunmuşluğunuzdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin katkısıyla çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bizlerde İyi Parti olarak, özellikle yeni kurulmuş bir parti olarak bundan sonra hem demokrasimize hem de yaşadığımız şehre hizmet etmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu güzel coğrafyaya, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, bizim öncelikli vazifemizdir” dedi.

 
“Geçmişten bugüne kadar kaybedilen her şeyi kazanacağız”
Hem demokrasiyi hem de bu ülkede yaşayan vatandaşların kaybedilmiş haklarının geri kazanılması için çaba göstereceklerini söyleyen Balkan; “Demokrasimizi tekrar kazanmak bizim görevimizdir. Onlar nasıl hem demokrasimize hem de Türkiye Cumhuriyetinde barış içinden yaşayan insanlara kayıplar verdirdilerse bizler de İyi Parti olarak bunun farkındayız ve kaybedilen her şeyi tekrar kazanacağımızdan da eminiz. Ortalama 5 buçuk aylık bir parti olmamıza rağmen Genel Merkeziyle, teşkilatlarıyla bütünleşmiş teveccühü çok fazla olan bir parti ve her partinin duyarlı insanlarının buluştuğu bir parti. Biz de İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Yönetimi olarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Burada zaman zaman sizlerin desteklerini de görüyoruz ve bundan dolayı da sizlere tekrar teşekkür etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Erken seçim yapıp, İyi Partiyi saf dışı bırakmak isteyenler boşuna düşünmesinler”
İyi Parti Merkez İlçe Yönetimine, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Gökhan; “Ben, Çanakkale’de uzun yıllardır yerel yönetimde sizlerin, vatandaşların temsilciliğini yapıyorum. 16 yıldır her zaman bu kentte yaşayan her türlü anlayışa saygı ile yaklaşmaya çalıştım. Asla ve asla kendi siyasi görüşümü kimseye empoze etmeye çalışmadım. Herkes, benim hangi siyasi partiye mensup olduğumu bilir ama bunu birilerinin yüzüne vurma noktasında ya da buradan hareketle insanlardan, muhaliflerden bir öç alma noktasında bunu kullanmamışımdır. Bu zamana kadar hangi siyasi partiden olursa olsun bütün hemşerilerime eşit yaklaşmaya dikkat etmişimdir. Sayın Meral Akşener’in başkanlığında İyi Parti kuruldu ve sizlerde bu kentte İyi Parti’nin temsilcilerisiniz. Tabi İyi Parti olarak çok önemli bir atılım yaptınız, İyi Parti’yi kısa zaman içerisinde, azimle, canla, başla çalışıp buraya kadar getirdiniz. Şimdi önünüzde 6 aylık bir süre var ve onun da çaresi var. 6 aydan önce seçim yapıp İyi Partiyi saf dışı bırakmak isteyenler olabilir ama boşuna düşünmesinler” dedi.
 
“Herkesin ortak amacı ‘Demokrasi’”
İyi Parti’nin de demokrasi mücadelesi ile oluştuğunu belirten Gökhan; “Mevcut iktidar partisinde şöyle bir sıkıntı görüyorum; eskiden sadece CHP muhalefette sözünü söylemeye çalışıyordu, CHP’yi destekleyen başka unsur yoktu. Fakat özellikle 16 Nisan referandumu olduktan sonra ve demokrasiden uzaklaştırıldığı noktasında, özellikle Sayın Akşener’in hamlesi de MHP içerisindeki demokrasiden uzaklaşılması sonucunda oluştu. Demekki her kesin ortak arayışı, demokrasiymiş. Dolayısıyla muhalefet kanadındaki sesler İyi Parti ve son zamanlardaki açıklamalarıyla Saadet Partisi ile çoğaldı. Yani bu bir anlaşma ya da sözleşmeye dayalı değil, bu akla ve mantığa dayalı bir beraberlik. Yani ülkede yaşanan olayları birebir görüyoruz. Zaten yaşanan bu olayları göremeyenlerin kör olması lazım ya da beyni biraz daha zayıf olması lazım. Yani dolayısıyla ülkede büyük bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı gidermek için ‘Hayır’ bileşenlerinin önümüzdeki bir buçuk yıllık süreçte birlikte hareket içerisinde olmaları lazım. Ben, buna ittifak demiyorum, bu bir iş birliğidir. İşbirliğinin temel hedefi demokrasidir” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş