havadurum

"İlk etapta 130?un üzerinde konut satışı gerçekleşti"

1015

 Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen `Konut Günleri` etkinliğinin ilk fuarı, 28 Haziran- 8 Temmuz’da tarihleri arasında İskele Meydanı’nda gerçekleşmişti. Etkinlik, 7-16 Eylül tarihleri arasında Burda 17 AVM’de yapılacak ikinci fuarla devam edecek. Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Salih Yıldız, Temmuz ayında gerçekleşen fuarın ilk etabını ve Eylül ayında gerçekleşecek 2’inci etaptaki beklentileri gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. İlk etapta 130’ün üzerinde konut satışı yapıldığını belirten Yıldız, ikinci etabın sektöre ciddi katkı sağlayacağının altını çizdi.  Fuar hediyesi olan araba çekilişinin 19 Eylül tarihinde yapılacağını belirten Yıldız, vatandaşları fuara beklediklerini söyledi.

 
“Konut Günleri’nin konut satışlarına büyük katkısı oldu”
7 Eylül tarihinde ikinci etabı gerçekleşecek ‘Konut Günleri Fuarı’ ile ilgili konuşan Yıldız; “Bu etapta araba çekilişimiz de var. Oda 19 Eylül tarihinde Kolin Otel’de saat 14’te gerçekleşecek. Şu ana kadar katılan firmalardan toplam satılan daire sayısı 130’u buldu. Bunda da ‘Konut Günleri’nin büyük katkısı oldu. Eylül ayında gerçekleşecek fuarla birlikte bu sayının 200’ü geçeceğini düşünüyoruz. Fuarımızın Eylül ayındaki etabı buna ciddi bir katkı sunacaktır. Halkımızın hem yararına hem de ciddi firmaların katıldığı bu fuarımıza vatandaşların ilgisini bekliyoruz” dedi.
 
“Halkın konut almasının tam zamanı”
Hükümetin yapmış olduğu çalışmaların özel sektör ile ilgili olmadığını, vatandaşların eski fiyatlardan yapılan satışları kaçırmaması gerektiğini belirten Yıldız; “Hükümetin inşaat sektöründe yapmış olduğu çalışmaların özel sektör ile pek bir ilgisi yok. Bu çalışmalar Devletin TOKİ ve Emlak Konut üzerine yapmış olduğu çalışmalar. Bu çerçevede özel sektöre ciddi bir katkı yok. Şu an 1.60, 1.90 civarında giden konut kredileri ile alımların zorlaştığı görülüyor. Ancak biz eski fiyatlarımız ile devam ediyoruz. Vatandaşların konut almasının tam zamanı. Bunu değerlendirmeleri gerekir. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş