havadurum

"İptal kararından dönülmemeli"

1643

 Çanakkale Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan Troia Festivali’nin 56’ıncısı için yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iptal edilmesi kararı alınmıştı.  Kararın ardından Belediye Başkanı Ügür Gökhan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile görüşmesinin ardından, iktidar kanadından yapılacak bir yardım ile festivalin yapılabileceği belirtilmiş, konuyla ilgili Milletvekili Turan ve AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız tarafından açıklamalar yapılmıştı. Dün, CHP İl Binası’nda yapılan basın açıklamasında, CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan gazetecilerin, festivalin iptali ve yapılmasına dönük görüşmelerle ilgili sorularını yanıtladılar. Kararın ekonomik kriz nedeni ile haklı bir sebeple iptal edildiğini belirten Milletvekili Erkek, bu karara saygı duyulması gerektiğini belirterek; “Ben bu iptal kararından dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ekonomik kriz sebebi ile alınmış bir karar ve bu kriz her geçen gün derinleşiyor” dedi. Festival iptal kararının verilmesine rağmen, birçok sanatsal etkinliğin belediye tarafından sürdürüldüğünü belirten İl Başkanı Güneşhan ise; “İnsanlar işsizlikten dolayı kendilerini yakıyorlar. Atanamayan binlerce kamu görevlisi aday var. Belki insanlar çok farkında değil ama yaşanan kriz çok büyük” dedi. İptal kararının haklı bir gerekçe ile olduğu ancak bunun AKP ve MHP tarafından siyasi bir duruma çekilmek istendiğini ifade eden Milletvekili Ceylan ise; “Troia Festivalini polemik haline getirip yerel iktidarı yıpratmaya çalışacaklarına gerçekten samimilerse Atikhisar’a sahip çıksınlar” dedi.

  
“Ekonomik krize dikkat çekmek için anlamlı ve önemli bir karar verilmiş” 
İptal kararının devam etmesi gerektiğini belirten Milletvekili Erkek; “Bunun kararını Çanakkale Belediyesi Belediye Meclisimiz verir. Ancak bildiğim kararı ile iptal kararı var. Çok derin bir ekonomik kriz var ve her geçen gün derinleşiyor. Her geçen gün işsizlik ve yoksulluk büyüyor. Biz geçmişte olduğu gibi festivalimizi kent gönüllülerimiz ile birlikte de yapabiliriz ancak benim gördüğüm Çanakkale Belediyemiz ve Belediye Başkanımız ekonomik krize dikkat çekmek için anlamlı ve önemli bir karar vermiş. Buna saygı duymak gerekir. Asıl karar Belediye Başkanımız dönünce verilir ancak ben bu iptal kararından dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ekonomik kriz sebebi ile alınmış bir karar ve bu kriz her geçen gün derinleşiyor. Herkesin ekonomik krizle mücadele için, işsizlik ve yoksullukla mücadele için gerekli tedbirleri olması lazım. Gerçekten Türkiye hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya ve hepimizi zor günler bekliyor” dedi. 
 
“Etkinlikler devam ediyor”
Çanakkale Belediyesi etkinliklerinin devam ettiğini belirten İl Başkanı Güneşhan; “Çanakkale Belediyesi kültürel, sanatsal etkinlik ve rutin çalışmalarına devam ediyor. Her ay planlan etkinlikler sürüyor. Paneli, söyleşi, film gösterimi, konser ve diğer etkinlikler sürüyor. Sadece festival iptal ediliyor. Buda dediğimiz gibi yaşanan çok ciddi bir ekonomik krizden dolayı iptal ediliyor. İnsanlar işsizlikten dolayı kendilerini yakıyorlar. Atanamayan binlerce kamu görevlisi aday var. Belki insanlar çok farkında değil ama yaşanan kriz çok büyük. Kriz mutlaka bir siyasi ve terör anlamında değil ekonomik krizlerde çok önemlidir. Bunun içinde bu tür kararların alınması gerekiyor” dedi.
 
“Muhalefet üretmeye çalışıyorlar” 
Krizin iptalinden Çanakkale’de bir muhalefet oluşturulmaya çalışıldığını belirten Milletvekili Ceylan; “Kriz olduğu için festival iptal ediliyor ancak bunu AKP ve MHPP siyasi bir duruma çekmeye çalışıyor. Buradan bir muhalefet üretmeye çalışıyorlar. Çanakkale’ye gerçekten faydalı bir şey yapmak istiyorlarsa, Atikhisar’a sahip çıksınlar. Troia Festivalini polemik haline getirip yerel iktidarı yıpratmaya çalışacaklarına gerçekten samimilerse buna sahip çıksınlar” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş