havadurum

"Kadın güçlenirse ülke güçlenir"

830

 CHP’li kadınlar bugün saat 17.30’da, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı Salonu’nda bir araya gelecekler. CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Geniş Katılımlı Kadın Danışma Kurulu Toplantısına’, CHP İlçe Örgütlerinden, sendika ve STK’lardan da kadınların katılım sağlaması bekleniyor.  CHP’li kadınlar, yerel seçimler yaklaşırken kadınların öncü ve aktif olduğu bir yerel seçim çalışmasının örgütlenmesi, kadınların yerel yönetimlerdeki temsiliyetinin arttırılarak, özgüven verilmesi… gibi amaçlarla toplantının düzenlendiğini belirttiler. CHP İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol’da toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin arttırılması, yerel yönetimlerde görev almak isteyen kadınları teşvik etmek amaçlı bir toplantı düzenleyeceğiz” dedi.

 
“Kadınlar sözlerini söyleyecekler”
CHP’li kadınlar toplantıyla ilgili yaptıkları açıklamada; “CHP’li kadınlar, 2019 Yılında yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Çanakkale’de de süreç artık bizim açımızdan hızlanmaya başladı. Biz, sürece bir kadın olarak bakıyoruz. Bunun için kadın kolları olarak geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Bunun adı da ‘Geniş Katılımlı Kadın Danışma Kurulu Toplantısı’. Bu kurulun planlanmasındaki amaç,  hiçbir ayrım yapmaksızın, bütün kadınların kendilerini ifade etmeleri ve yerel seçimlere her meslekten, her düzeyden, her kesimden kadını teşvik ederek, kadınların karar mekanizmalarında yer almaları için hep birlikte motivasyon sağlamak ve örgütlü gücümüzü göstermek istiyoruz. Kadın güçlenirse ülke güçlenir. Kadın güçlerinse nasıl aile güçlenirse, ülkede güçlenir. Kadının kararda temsili sorunu sadece Türkiye’de olan bir sorun değil, evrensel bir sorun. Çanakkale gibi çağdaş bir kentte bile müdürlük düzeyindeki kadınlara bakarsanız yok denilecek kadar az olduğunu görürüsünüz. Yalnızca Çanakkale Belediyesi’nde bunun örneği var. 4 tane Kadın Başkan Yardımcısının ve Daire Müdürlerinin yarısının kadın olması gibi.  Gerek İl Genel Meclisi’nde, gerek Belediye Meclisi’nde, dilerlerse Belediye Başkanlık adaylığı olarak kendilerini ifade edip, ‘bu karar mekanizmalarında bizde olmalıyız’ diyebilmelerinin bir cesaretini sağlamak istiyoruz. Sadece CHP’li kadınlar değil, bütün STK’lar dan kadınların olmasını istiyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Tüm kadınları davet ediyoruz. Orada çok güzel bir sinerji olacak. Bugün 17.30’da Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri, Ercan Adsız Toplanı Salonu’nda kadınlar sözlerini söyleyecekler. Bunun iyi bir açılım olacağını belirterek Çanakkale’deki bütün kadınları davet ediyoruz.
  
“Bunlar devamı gelecek olan toplantılar”
CHP İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Erol, toplantıyla ilgili; “Merkez İlçe Kadın Kollarımızın almış olduğu bir ‘Kadın Danışma Kurulu Toplantısı’ kararı alındı. Bu toplantı, yerel seçimlere girerken yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin arttırılması ve yerel yönetimlerde görev almak isteyen kadınların teşvik edilmesine dönük bir toplantı. Geniş katılımlı dememizin sebebi de İlçe Kadın Kollarımızın hepsinin bu toplantıya davet edilmesi. STK’larımızı da davet ettik. Parti güdümlü bir toplantı değil aslında. Tamamı ile kadınların yerel yönetimlerde temsiliyetini savunduğumuzdan, özel olarak CHP’liler için bir toplantı değil. Ancak tabii ki önceliğimiz ilçelerimiz. İlçelerimize duyurumuzu yaptık. Uygun olanlar gelecekler. Bir başlangıç yapıp devamını getireceğiz. Bunlar devamı gelecek olan toplantılar. Biz, kadın kolları olarak bu toplantıyı, kadınlarımızın yönetimlerdeki yoğunluğu ve çoğunluğunu göstermek ve desteklemek amaçlı yapıyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş