havadurum

"Ne yaparlarsa yapsınlar engel olamayacaklar"

1707

 

 İyi Parti Merkez İlçe Yönetimi, merkez ve ilçe yönetimleri ve çok sayıda partilinin katıldığı ‘Karanlıklar Aydınlanıyor’ sloganıyla gerçekleşen toplantıda iktidar mesajı verdi. Düzenlenen toplantıya, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, İyi Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Avukat Osman Ertürk Özel, İl Başkanı İrfan Dehmen, Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, İyi Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İyi Parti il ve ilçe yönetim kadroları ile çok sayıda partili katıldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de toplantı sonunda canlı telefon bağlantısı yaparak, Çanakkaleli partililerine seslendi. Toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Elif Su Gündüz’ün duygu dolu İstiklal Marşı şiirini okumasının ardından Çanakkale Tekvando Şampiyonu Ceren Yıldırım’ın tekvando gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmasını İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan yaptı. Konuşmasında İyi Parti’nin Çanakkale’de birinci parti olacağının sözünü veren Balkan; “Bizim İyi Parti olarak birinci parti olmamız gerekiyor, Genel Başkanımız Meral Akşener, bize böyle buyurdu. Biz de birinci parti olacağız, Çanakkale’deki Belediye Başkanlıklarını, Belediye Meclis Üyeliklerini alacağız. Merkez İlçe Başkanlığı olarak bir buçuk aydır faaliyetteyiz ve Genel Başkanımız ‘Biz koltuk eskitmeyeceğiz, ayakkabı eskiteceğiz’ dedi. Biz de İyi Parti’yi Çanakkale’de tanıtmak, İyi Parti’yi zirveye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. İyi Parti’nin başarılı olması için sizler bizlere hep destek oldunuz. Bundan sonra her hafta değişik organizasyonlarla partimizi herkese tanıtıyoruz. İyilerin iyi olduğunu, onlarla birlikte hareket edip ülkemize demokrasi getirmek istediğimizi, kaybolan bütün değerleri tekrar geriye getireceğimize onların inanması için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızı da devam ettireceğiz. Daha işin çok başındayız, sizden bir ricam var bizi bırakmayın. Ülkedeki değerleri kaybettirdiler, adına demokrasi deniliyor ama en büyük demokrasi ayıbını geçen sene bugün yaptılar. Genel Başkanımız buraya geldiğinde, Genel Başkanımızdan ne kadar korktuklarını ortaya koydular ve ışıkları kapatarak Genel Başkanımızı konuşturmamak istediler” dedi.


 
“Karartılan otel salonlarına inat İyi Parti, güneş gibi doğmaya devam edecek”
Balkan’ın ardından siyaset kurumunun, çözüm olmaktan çıkıp sorunun kendisi haline geldiğini belirten İyi Parti İl Başkanı Dehmen; “Siyaset tamamen tıkanmış durumda. Siyaset kurumu, çözüm olmaktan ziyade artık sorunun kendisi haline gelmiştir ve bu ortamda bu problemlere çözüm bulabilmek için mevcut yapıların hiç birinde ümit ve ışık olmadığını gören Türk milleti, yine her zaman olduğu gibi kendi içinden bir cesur yüreği çıkardı ve milletin desteğiyle ona bir siyasi parti kurdurdu. Bundan tam bir yıl önce Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi, Çanakkale ziyaretinde büyük bir demokrasi ayıbı ile karşı karşıya kaldı. Malum bir otelde gerçekleştirilecek olan toplantı, maalesef yaratılan bu korku imparatorluğunun bir yansıması olarak ‘Nasıl yaparız da konuşturmayız’ diye ışıkları kapatıldı, kapıları kilitlendi ama hiçbir işe yaramadı. Türk insanı, o cesur yürekli kadının sesini tüm Türkiye’den duydu.  Karartılan otel salonlarına inat İyi Parti güneş gibi doğmaya devam edecek” dedi.
 
 
“Bu ülke kadınlarımızın elinde yükselecektir”
Kendilerinin, Genel başkanı bir kadın olan İyi Parti’nin temsilcileri olduklarını dile getiren İyi Parti Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin; “İnsanları a, b, c, diye ayıranları bir yana bırakıp bu coğrafyada yaşayan bütün insanları kucaklayan İyi Parti’li cesur insanlar sizlerle birlikte olacak. Sizler aşı ile işi ile tehdit edilenlerin umudusunuz. Bu ülkede haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe uğrayanların umudusunuz. 4 yıllık belediye başkanlığım süresi içerisinde ‘bizden değilsen nefes alma hakkın yok’ diyenlere inatla biz varız. Bu ülke sizin gibi cesur insanların elinde, özellikle kadınlarımızın elinde yükselecektir. Genel başkanı bir kadın olan İyi Parti’nin temsilcileri olarak bizler varız. Ben, belediye başkanı olduğum Gökçeada’da böyle yapıyorum. Orada, yönetimi kadınlardan oluşan bir kadın kooperatifi kurdum ve yönetimine bir tane bile erkek almadım. Erkekler bu kooperatife üye olabilir ancak yönetimine giremezler” dedi.
 
 
“İyi Parti’yi sizler kurdunuz”
İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. ‘Gücün yetiyorsa İyi Partinin karşısına çık’ diyen Uz; “Bugün Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi, hiç kimseyi etnik kimliklere ayırmadan, 36’ya bölmeden, Cumhur reisin söylediği gibi, biz bu gömleği çıkarıyoruz demeden, burada her kesimden, her görüşten, her düşüncenden arkadaşlarımız bir araya gelmişler. Bu arkadaşlarımız, yani sizler, Çanakkale’de 11 Şubat’ta salonlarının ışıkları söndürüldüğü, ses sistemlerinin kapatıldığı, kapılarının kilitlenip karanlığa boğulduğu yerde ışık oldunuz, güneşi doğurdunuz, bugün İyi Parti’yi sizler kurdunuz. Ey Cumhurbaşkanı, ‘ey Amerika, ey İsrail, ey Rusya’ diye bağırıyorsun ya, Türk milleti de sana diyor ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen de Habur’daki teröristlerini al, hatta yanına seni çok seven, destekleyen Devlet Bahçeli’yi de al gücün yetiyorsa İyi Parti’nin karşısına çık” dedi.

 
“Memleketimizin en büyük problemi, adalettir”
Toplantıda konuşma yapan İyi Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Avukat Osman Ertürk Özel, İyi Partinin, kadın, genç ve bir genç kadın hareketi olduğunu vurguladı. Özel; “İyi Parti, bir kadın ve genç hareketidir. İyi Partinin bir kadın hareketi yönündeki iddiamız, bugün bu salonda da görülüyor ki gerçekleşmiş vaziyettedir. Bizler de size söz veriyoruz ki, İyi Parti bir genç hareketidir ve siz bunu cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı en kısa zamanda hissedeceksiniz. Çıktığımız bu yolu, ben kendi adıma bir tren seferine benzetiyorum. Bu tren, bir hasret treni. ‘ya genç adam 3-4 aylık bir siyasi partide, yaşın daha 30 değil neyin hasretinden bahsediyorsun, koca adamlar gibi konuşuyorsun’ deniyor bazen. Diyorum ki ‘yaşımız genç ama özlem çektiğimiz şey çok’. Biz bu hasreti, gayreti olan hasret olarak tanımlıyoruz, biz bu hasreti, başarıya olan hasret olarak tanımlıyoruz, biz bu hasreti birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe olan hasret olarak tanımlıyoruz ve en kısa zamanda hep beraber bu hasretimizi de gidereceğiz. İyi Parti aynı zamanda bir genç kadın hareketidir. Başkanlık divanında genç kadın kotası yüzde 50 dedik ve bunu başardık. Bizi bekleyen Türkiye’de adalet yok. Adaletin olmadığı yerde ehliyet yok, ehliyetin olmadığı yerde liyakat yok. Eğer bunlar yoksa adam kayırmacılık vardır. Memleketimizin en büyük problemi, adalettir” dedi.
 
 
“Milletimiz dedi ki ‘siz bekçi olun’ biz de bekçiliğini yapıyoruz”
İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, bir sürpriz yaparak toplantıya canlı bağlandı. Akşener burada yaptığı konuşmada, geçen sene konuşmasını engelleyenlere inat konuşmayı megafonla da olsa yapabildiğini belirterek; “Geçen sene bugün Çanakkale’deydik ve parasını ödediğimiz bir otelde, referandumda hayır kampanyası adı altında bir program yapmak için toplandık. Program sırasında gelen bir telefonla, parasını ödediğimiz salonu iptal ettiler ama karanlıkta da olsak, megafonla da konuşsak sizlerin sayesinde, sizlerin gayreti ile ben orada konuştum. Orada da demiştim ‘ne yaparsanız yapın engel olamayacaksınız’ diye. Aradan zaman geçti İyi Parti kuruldu. Siz istediniz iyi parti kuruldu. Milletimiz dedi ki ‘siz bekçi olun’ biz de bekçiliğini yapıyoruz. Önce ‘iyi partiyi kurdurmazlar’ dediler, İyi Parti kuruldu. Şimdi de deniliyor ki ‘seçime sokmazlar’. Buradan sizlere sesleniyorum ki, hiç kimsenin İyi Parti’yi seçime sokmamaya gücü yetmeyecektir. Sizdeki irade oldukça, sizdeki kararlılık oldukça seçime gireriz. Sizlerle olduğum için çok mutluyum. Bu mücadelemiz ülkemiz için, milletimiz için sürecek. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var, Türkiye’nin güvenliğe ihtiyacı var, devlet-millet ayrışmasının önüne geçmeye ihtiyacı var ve Türkiye’nin hukuka, adalete ihtiyacı var. İlk seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hem de iktidarı alacağımıza inancım tam” dedi.  
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş