havadurum

"On'lar Gönüllerin de Sultanı"

498

 “ Kadınlar Voleybol Milli Takımımız, yani File’nin Sultanları Ankara’da elimizden kaçırdığımız Tokyo biletini Hollanda’da tekrar alacağımıza inanarak, bu turnuvaya gittik. Biz, sanki Amstrerdam’da değil, Türkiye’de gibiydik. Gurbetçi yurttaşlarımız salonu öyle doldurmuşlardı ki, o ortam, öyle bir enerji veriyordu ki, takımımız bu sorumluluğun bilincinde, her maça final havası içinde çıktı. Tribünlerde davul – zurna, kemençe ve klarnet yankılanıyordu. Halay çekip, horon tepenler, Ankara’nın Bağları ile oynayanlar, coşkulu bir seyirci. Gel de Şampiyon olma. Nitekim, kaptan Eda ile tüm takım oyuncuları yek vücut olmuşlardı. Bu ise Türkiye’ye şampiyonluğu getirdi.”

 
“Bu Şampiyonluğa kadar, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Akif Üstündağ, gecesini – gündüzüne katıp, Olimpiyat rüyamızı gerçekleştirme yolunda elinden gelen her türlü çabayı gösterdi. Bizler, yönetim kurulu üyeleri olarak da “Bir dediğini iki etmedik”. Aynı zamanda, tecrübeli hocamız Giovanni Guidetti takımın hazırlanışını üst düzeyde gerçekleştirerek, oyuncularımızı zorlu sınavlara motive etti. Onlar, artık sadece File’nin sultanları değil, aynı zamanda Gönüllerin de Sultanı oldu.”
 
“Bu dev organizasyonun final gününü anlatmadan geçmek olmaz. İlk maçta 3-1 yenildiğimiz Almanya ile finalde karşı karşıya geldik. Onlar ilk maçın rahatlığı ile finale başlarken, bizim takımımız bir gün önce Polonya ile yaptığımız ve muhteşem oynayarak, 3-2 kazandığımız bu maçın moral – motivasyonu ile, enerjimizden hiçbir şey kaybetmeden Almanya’yı bu kez net skorla 3-0 mağlup ettik. Bu müsabakada tüm oyuncularımız üzerine düşeni fazlası ile yerine getirirken, Kaptan Eda Erdem, Meryem Boz, Hande Baladır ve bir dönem Çanakkale Belediyespor’da da forma giyen libero Simge Aköz üstün performansları ile takımı ateşlediler. 
 
“Şimdi sıra Tokyo Olimpiyatlarına geldi. Final maçından hemen sonra başarılı çalıştırıcı Giovanni Guidetti, Olimpiyot hazırlıklarına başlamak üzere, Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’a düşüncelerini iletti. Bu ise, Tokyo Olimpiyatlarının startıydı. Böyle bir mutluluğu ülkemize yaşattığımız için bizler de çok sevinçliyiz. Takımımıza Tokyo yolunda başarılar diliyoruz.” (Yusuf Sonkurt)
Paylaş