havadurum

"Parti içinde iftira atanlar partiden ayrılmalı"

1201

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni göreve gelen CHP Merkez ilçe yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinde öncelikle yeni yönetimi tebrik eden Gökhan, önlerinde ciddi bir seçim sürecinin bulunduğunu belirterek; “Hem ülkenin içinde bulunduğu durum, hem ekonomik, hem siyasi, ulusal ve uluslararası ilişkiler itibari ile çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Ama aynı zamanda da bu yıl, seçim dönemlerinin başladığı bir yıl. 2018 takviminde seçim yok gibi gözükse de her an hazır olmak gerekir. Bu dönem hem yerel, hem genel seçimler için hazırlık dönemi. Önemli olan bu süreci Cumhuriyet Halk Partisi olarak birlik ve bütünlük çerisinde geçirmemiz. Geçmişteki bütün çelişkileri, karşıtlıkları bir tarafa koyarak önümüzdeki bu dönemi çok dikkatli geçirmemiz lazım. Bir de çok çalışmamız lazım. Onun için bu görevi üstlenirken bu durumları bildiğinizi tahmin edebiliyorum. Bu durumu sadece Merkez İlçe Yönetiminin, Gençlik Kollarının, Kadın Kollarının üstüne yıkmak söz konusu olamaz. Burada hem CHP yerel yönetimiyle beraber, hem delegelerimiz hem de üyelerimiz ile birlikte bu sürece hazırlanmamız lazım. Hatta delege olmayan üyelerimizi de aktif etmemiz lazım ki gücümüz büyüsün ve daha çok kitlelere erişebilelim. Yerel yönetim olarak siyasi başkan yardımcımız Rebiye Hanım var. Rebiye Hanım ilişkilerde daha ön planda olacak. Benimle beraber çalışmak belki zor olabilir çünkü üzerinde çalışmamız gereken birçok konu var. Ama biz her zaman Merkez İlçe örgütünün yardımcısı olacağız. Çünkü biz bu yola o iddia ile çıktık” dedi. 

 
“Çanakkale yöresinin Sosyal Demokratlara güveni var”
Birlikte çalışmanın planını, projesini yapacaklarını ifade eden Gökhan; “Hem şehir içinde kurumlar ve dernekler ile hem de kırsaldaki, köylerdeki vatandaşlarımız ile diyalogumuzu pekiştireceğiz. Çanakkale’deki en büyük avantajımız CHP’nin uzun yıllardan beri yerel iktidarda olması. CHP, 1968’den beri Çanakkale’de iktidarda ama aradaki ANAP dönemi bizim bölünmüşlüğümüzden ortaya çıktı. Yarım asırdır CHP’nin Çanakkale’de iktidarda olduğunu söyleyebiliriz. Bunun artılarını yaşıyoruz. Her yerel seçimde oylarımızı arttırarak yerel yönetimi alıyoruz. Aynı zamanda Çanakkale Merkez İlçe’de köyler ile beraber de birinci partiyiz. Referandumda da yüzde 72’lik bir oranda başarı sağladık. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçiminde dört dörtlük olmasak bile orada partimizin üzerinde çalıştık ve yine burada başarıyla sonuçlandı. Çanakkale yöresinin köyleri ile beraber CHP Soysal Demokratlara bir güveni var. Biz de onların yüzünü kara çıkartmadık, çalıştık, siyaset ürettik, iş ürettik, birçok konuda o insanların dertleri ile dertlendik. Dolayısıyla buradaki insanların CHP’ye bir güveni var. Bunu hem yerel hem genel seçimde hatta Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara Merkez İlçe’de oylarımızı alacağımıza inanıyorum. Hele de bu birlik ve bütünlüğümüzü sağladığımız zaman yönetimin dışında geri kalan kısmını da bu çalışmaların içerisinde kattığımızda bunu daha da üst düzeyde başarı ile sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.  
 
“Çıtayı yükseltmemiz lazım”
Merkez İlçe bir moral yüksekliği ile bu işe başlandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Bundan önceki yönetimler de kendi ellerinden geleni yaparak çabaladılar, çabalarını gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bundan sonra çıtayı yükseltmemiz ve daha aktif hale getirmemiz lazım. Köyler ile beraber üye sayımız 5 bin. Ama aktif üyelerimizin daha çok olması için onları motive etmemiz lazım. Onları motive etmek için de bir eylem içerisinde olmamız lazım. İdeolojimiz çok önemli yani dalgalanmalar bize yakışmaz. Biz laik, demokratik bir hukuk devleti özlemiyle, solda, sosyal demokratik ilkelere halktan yana, dürüstlükten yana, adaletten yana bir siyaseti zaten benimsemişiz. Bunun tereddütsüz, şartsız savunucusuyuz. Bizim zaten çok farklı bir arayışımız yok. Birilerine hoş görünmek, şirin görünmek için siyaset yapmamıza gerek yok. Bizim siyasetimiz, misakı milliye sınırları içinde çizilen coğrafyada.  Mustafa Kemal ideolojisinin ortaya çıkmasıyla bizim ideolojimiz olmuş. Partimizin kurucusu olarak Mustafa Kemal’i zaten biliyoruz, bundan da onur duyuyoruz. Dolayısıyla biz ülkenin kuruluş aşamasındaki felsefenin savunucusuyuz. Tam bağımsız, özgür bir ülke, halktan yana, halkın dertleriyle dertlenen, onlara çözüm bulmaya çalışan bir siyasi anlayışın takipçisiyiz. 
 
“Gazeteciler, Milletvekilleri hapiste”
Türkiye’nin bu iktidara pek tahammülü kalmadığını düşündüğünü dile getiren Gökhan; “Bu hukuksuzluklar, adaletsizlikler yani öyle bir şey var ki liste hazırlıyorsunuz başta yazdıklarınız daha sonraları unutulmuş gitmiş. Öyle haksızlıklar var ki her şey üst üste biniyor. En sondakileri hatırlıyoruz ama onun öncesi de var. Öncekiler artık unutulmuş. Niye? Çünkü insan beyni de bir yere kadar hatırlıyor. Yeni yeni şeyler gelince eskiler unutuluyor. Gazeteciler hapiste, Milletvekilleri hapiste artık tutukluluk bir tedbir değil ceza halini aldı. Dolayısıyla bu bağlamda mesela mobbing uygulamaları var. Bir gazeteci arkadaşımızın eşine haber yaptı diye mobbing. Ve hep beraber sesimizi yükselteceğiz. Belli kıstaslarımız var onlar da şu, biz demokrasiye inanan, bu ülkede birlikte yaşama bilincinde olan, kendi siyasi anlayışlarını öteleyerek sadece demokratik parlamenter rejimi muhafazası ve devamı için karar vermiş kitlelerle de başka siyasi görüşlerle de bir arada yani demokrasi bileşenleri ile buluşmamız lazım.  Bu ilişkiler de çok önemli. Buna inanan birçok siyasi parti, görüş, geçmiş siyasi anlayışlar var onlarla da diyalogumuzu geliştirerek birlikte hareket edeceğiz. Bir partinin iktidarından ziyade parlamenter laik hukuk sistemine inanması siyasi anlayışların bir bütünlük içerisinde iktidara gelmesi esastır. Kimin iktidar olacağı değil, bu iktidarın nasıl iktidar olacağı konusunda çalışma yapılması lazım. Çok büyük sorumluğunuz var. Yerel iktidarla beraber genel iktidar içinde partimizin başarısı için gerçekten çok çalışılması gerekiyor. 

“Hakarete, iftiraya varan yazışmaları engellememiz lazım”
Parti içi ilişkilere değinen Gökhan, sosyal medya üzerinden herhangi bir partiliye hakaret eden birinin partide yeri olmaması gerektiğini ifade ederek;  “Parti içerisinde hiçbir siyasi görüş dışlanmamalıdır. Parti içi muhalefet her zaman bu platformlarda sesini duyurabilir. Bu platformlar, Merkez İlçe’dir, İl’dir buralardır. Yoksa sosyal medyada, basın önünde birbirlerini karalayan hatta hakarete iftiraya varan yazışmaları engellememiz, taviz vermememiz lazım. Bunların partili olmasını düşünemeyiz. Bu kişiler partiden ayrılmalıdır. Kesin ve net söylüyorum. Hem bir partiline sosyal medyada hakaret edip iftira atacaksın ondan sonrada parti üyesi kalacaksın. Bu mümkün değildir.. Hiç kimse bizim hasmımız değildir. Düşüncemiz pratiğimizi beğenmeyebilir ama onların platformu burasıdır. Bu belki polemik konusu yapılabilir ama benim görüşüm budur. Çünkü, dediğim gibi birbirimiz ile uğraşacak zamanımız yok. Tam tersine birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz lazım” dedi.  
 
“Değişim Gurubu hedeflediği değişimi sağlamış oldu”
Parti içerisinde ve basında belediye grubu anıldıklarını, bunun partiyi böldüğünü asıl olanın ise ‘Değişim Gurubu’ olduğu ve onunda misyonunu tamamladığını vurgulayan Gökhan; “Hayır belediye grubu diye bir şey yok. Bu partinin içerisinde ‘Değişim Gurubu’ diye bir grubumuz var. Bu grup olarak merkezde Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar güvendiğimizi ifade etmiştik. Şu an itibari ile de düşüncemiz budur. O zaman değişim oldu. Sayın Deniz Baykal iktidarına karşı yereldeki anlayışın değişmesi için bir Değişim Gurubu oluşturmuştuk. Bir Değişim Grubu’nun adayı olarak hem Muharrem bey, hem ben daha önce seçimi kazanamamış olan aday arkadaşlarımız bu grubun içerisindeydik. Bende Belediye Başkanı olduğum için içerisindeydim. Biz bir belediye grubu değil ‘Değişim Grubu’nun üyeleriyiz. Artık Değişim Gurubu diye bir şey kalmadı. Değişim Gurubu hedeflediği değişimi sağlamış oldu. Artık mevcut parti yönetimlerine destek olmaktan başka yapacağımız bir şey kalmamıştır.  Şu andan itibaren Belediye grubu lafını bizi bölmek ifadesinde kullanıldığını söylüyorum. Böyle bir grup söz konusu değil. Değişim Grubu vardı. Şu an itibari ile buna da ihtiyaç kalmadı” dedi.  
 
“İçinde bulunduğumuz süreç hatalar yapmaya uygun değil”  
Gökhan’ın ardından, konuşmasından dolayı teşekkürlerini ileten Merkez ilçe Başkanı Uyanık ise, Merkez İlçe’nin görevini tam anlamı ile yerine getireceğini belirterek; “Bu konuşma uzun ve güzel oldu. Çünkü söylenmesi ve anlatılması gereken çok şey var. Biz, yeni yönetim olarak çok heyecanlıyız. Bir taraftan içinde bulunduğumuz süreç tekrar edilebilir hatalar yapmaya uygun bir süreç değil.  Adı konmuş ya da konmamış da olsa seçim süreci devam ediyor. Çanakkale’de Sosyal Demokrat bir partinin yereldeki iktidarı uzun on yıllardır devam etmekte. Genelde kendi payına 1-2 puan her zaman daha fazla katkı sağlamaya devam edecek. Bu noktada hiç mütevazı olmayacağız. Merkez İlçe burada kendi payına düşen oranı sağlayacak. Bu noktada dönüp baktığımız bizimle beraber ortak kaygılarını ve yarınlarını dert eden bütün üyelerimizi geniş anlamda da partiye dahil edeceğiz.  Duyarlı hemşerilerimiz ile yürüyeceğiz. Halihazırda mevcut yerel yönetimlerimiz bizim en büyük dayanaklarımız ve ortak imkânlarımızı paylaşacağımız, tespit, öneri ve eleştirilerimiz aile için ortamda olması gerektiği şekilde paylaşacağız. Çanakkale’de var olan, iktidarımızı pekiştirerek ve 2018 Mart’ında kimlerin nerede nasıl konuşacağına da öncelikle Çanakkale halkının konuşacağını hatırlatarak önümüzdeki süreci öreceğiz. Bu noktada şahsınızla ilgili resmi törenlelerdi birileri bir şeyler yapmaya çalışsa da onun gecesinde fener alaylarında pırıl pırıl uçsuz bucaksız bir fotoğraflar en güzel şekli ile karşılayıp cevabını veriyor. Bunu sürdüreceğiz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş