havadurum

"Partililer, sandığa ve demokrasiye sahip çıktı"

744

 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren CHP, son olarak İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyesi adaylarını 12 Ocak Cumartesi Günü Çataltepeliler Dernek Lokali’nde düzenlenen eğilim yoklaması ile belirleyerek, aday belirleme sürecini tamamladı. İl Genel Meclisi üyeliği adaylık oylamasında, 6 bin 5 üyeden 3 bin 579 üye oy kullandı. İl genel meclisi seçiminde; Ömer Ar Bin 262 oy alırken, Bin 139 oy alan Güneş Pehlivan ikinci sırada en yüksek oyu alan aday oldu. Bin 091 oy alan İsmail Gürses üçüncü, Bin 51 oy alan Nejat Önder dördüncü, 821 oy alan Mehmet Emin Şevik beşinci en yüksek oyu alan isimler oldular. 4 bin 492 üyenin oy kullanması gereken Belediye Meclis üyeliği adaylık seçiminde ise 2 bin 938 üye oy kullandı. Gece geç saatlere kadar süren oy sayım işleminden Rebiye Ünüvar sandıktan Bin 522 oyla ilk sırada çıktı. İkinci sırada Bin 293 oyla Özden Çetin, Bin 119 oyla üçüncü sırada Gülay Güney Sarıkaya, Bin 74 oyla dördüncü sırada Deniz Erdem, Bin 16 oyla beşinci sırada Ethem Levent Polis, Bin 1 oyla altıncı sırada ise Bilge Şimşek yer aldı. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık seçim sonrası gazetemiz Çanakkale OLAY’a seçim sonrası değerlendirmede bulundular.  Yağmurlu ve  soğuk hava, mesai.. gibi olumsuzluklara rağmen, üyelerin yüksek katılım sağlayarak sandıklarına sahip çıktığını belirten Başkanlar, CHP’nin bir demokrasi sınavı verdiğini belirttiler. İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Yapmış olduğumuz parti içi demokrasinin uygulanması anlamında Türkiye`de örnek görülecek bir çalışma oldu” değerlendirmesinde bulunurken, Merkez İlçe Başkanı Uyanık ise değerlendirmesinde; “Bu seçim sonuçlarının yerel seçimlerde oluşacak kadroların esas olmasını bekliyoruz” dedi.

 “Parti içi demokrasi adına, Türkiye’de örnek gösterilecek bir çalışma oldu”

Parti içi demokrasiye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten İl Başkanı Güneşhan; “Cumhuriyet Halk Partisi, merkez ilçe belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerimizi tamamladık. Yaklaşık 3 bin 500’ün üzerinde seçmenimiz o soğuk havada, zor şartlar altında oylamaya katılarak iradelerini ortaya koydular. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman için kendi içerisinde demokrasiyi en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Bu yapmış olduğumuz parti içi demokrasinin uygulanması anlamında Türkiye`de örnek görülecek bir çalışma oldu. Bunun diğer partilere de örnek olmasını diliyorum. Oturdukları yerden masa başında adaylarının sıralamasını yapmasınlar. Onlar da tüm üyeleri ile bir araya gelsinler ve demokratik bir şekilde adaylarını belirlesinler isteriz.  Ben, tüm üyelerimize ve seçimin yapılmasında emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda aday belirleme süreci tamamlandı. Sadece iki yer kaldı. Onun içinde genel merkezin alacağı kararı bekliyoruz” dedi.
  
“Hava muhalefetine rağmen güzel bir katılım oldu”
Üyelerin her şeye rağmen sandığına sahip çıktığını ifade den Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Güzel bir seçim oldu. Hava şartları soğuk ve yağmurlu olmasına, cumartesi günü birçok insanın mesaisi olmasına rağmen güzel bir katılım oldu. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi, sandığına sahip çıktı. CHP,  parti içi demokrasi kanallarını işletti. Tüm aday adaylarımız demokratik bir yolu ve çabayı oluşturdular ve değer kattılar” dedi. 
 
“Tercihler ne olursa olsun sonuç parti için ileri bir adımdır”
Tüm kesimlerin sürece fedakarca katkıda bulunduğunun altını çizen Uyanık; “Önerileri ve varlıklarıyla Cumhuriyet Halk Partisi`nin tüm kesimleri, partinin temsilcileri olduklarını ifade ettiler.  O gün yine işini gücünü bırakıp gelen yaşlısı, genci, kadını, çalışanı… tüm insanlar, bu sürece fedakârca katkıda bulundular.  Kendi tercihleri ne olursa olsun sonuç parti için ileri bir adımdır.  Böyle bir seçimin yapılması ve bu seçim sonuçlarının yerel seçimlerde oluşacak kadroların esas olmasını bekliyoruz. Bu noktada, bu sürece katkı sağlayan tüm aday adaylarımıza, tüm üyelerimize, partili kamuoyuna ve Çanakkale halkına keyifli bir süreç yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda yerel seçimlerdeki sürece önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Yorucu ama bir o kadar değerli bir süreci kavramış olduk. Artık bundan sonra genel merkez sonuçları değerlendirecektir” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş