havadurum

"Soykırım iddiası büyük bir iftiradır"

758
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan`ın Ermeni soykırımı iddalarıyla ilgili yasa teklifi vermesine ilişkin açıklamada bulundu. Turan, "Meclis milletin iradesinin tecelli ettiği en özel mekandır. Gururla söylüyoruz ki; tarihimize güveniyoruz. Tüm uluslararası kaynaklar inceleme yapsın. Anadolu`nun bir vicdan olduğunu, erdem olduğunu, mazlumun yüreği olduğunu, hep ifade ediyoruz. Soykırım iddiası büyük bir iftiradır, büyük bir yalandır" dedi.
 
"HDP, bu toprakların partisi değil"
Milletvekili Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Ermeni çetelerinin Anadolu`da neler yaptıklarını, ASALA`nın diplomatlarımızı nasıl şehit ettiğini üzülerek takip ettik. Olayın tarihçilerin konusu olduğunu hatırlatmak isteriz. Biz hukukçuyuz. Adımlarımızı atarken çok daha hassas atmak zorundayız. Birleşmiş Milletlerin sözleşmesinin ikinci maddesinde soykırımın tanımı yapılır. `Ulusal, etnik, ırksal, dinsel bir grubun bütünü kasti olarak yok edilmesi` derler. Eğer böyle olsaydı, Ermeni bir vekilin Meclis`te ne işi olabilirdi? Ermeni vatandaşlarımızın Türkiye`de rahat huzur içinde yaşam imkanı olabilir miydi? Bu haddini aşan söylem bize bir kez daha gösterdi ki HDP, bu toprakların partisi değil. HDP, Kürtlerin de partisi değil. HDP, emperyal güçlerin uzantısı bir parti olduğunu bir kez daha gösterdi. Anadolu`da Kürtlerle Ermenilerin çok büyük çatışmaları oldu. En çok sıkıntıyı Kürtler çekti. Kürtlerin söylemine sahip çıkma ihtimalinin imkanın varken emperyal güçlerin Türkiye`deki uzantıları olarak adım atmalarını hepinizin taktirine sunmak istiyorum."
 
"Atatürkçü CHP`lilerin başı sağ olsun"
Turan, "Hangi 18 Mart`ta HDP`yi gördük. Hangi ortak bildiride HDP imzası gördük. Hangi şehidimizin anmasında HDP`yi gördük. Karabağ`a mı sevindiler? Kapalı Maraş`ın açılmasına mı sevindiler? Olay, bir anlayışın, bir partinin problemi. İsterdik ki HDP`nin yöneticileri kendi vekillerine `Bir dakika` desinler" diye belirtti. "HDP, tam aksine destekledi. Meclis başkanımızın reddi ile sonuçlanmış oldu. Toplumun vicdanı buna izin vermez. Mevzuatta izin vermez" diye ifade eden Milletvekili Turan, "Amerika`nın, İsviçre`nin, Yunanistan`ın Güney Rum kesiminin söyleminin Türkiye`deki tekrarının kimseye faydası olmaz. İsterdik ki en büyük tepkiyi de kendi partisinin ortağı, lokomotifini yaptığı CHP göstersin. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, soykırım iddiası olan tarihi `Kötülüğün miladı` olarak tanımladı. Eski yıllarda CHP`li il başkanı `Tarihte bugün Ermeni soykırımı başladı` diye tweet attı. Ermeni çetelerinin neler yaptığını Atatürk`ün nutkundan okuyabilirler. Artık CHP Atatürk`ün CHP`si değil. Ulusalcı, milliyetçi, devletçi Atatürkçü CHP`lilerin başı sağ olsun" diye belirtti.
(Haber Merkezi)
Paylaş