havadurum

"Tarım bizim her zaman kurtuluşumuzdur"

825
Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Mehmet Özkurnaz ile dünya ve ülke gündemine ilişkin ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren İskenderoğlu, Çanakkale`deki yatırımları ve önümüzdeki dönem gerçekleşecek olan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İskenderoğlu ekonomik krize ilişkin, "Bütün dünya ekonomilerinde sisteme bakarsanız; üreten, istihdam sağlayan, üreticiye destek veren devletlerin bu işten çok rahat çıkabildiğini görüyoruz. Yeni ekonomi modelinin de temeli buradan geçiyor; istihdam ve üretim. Tarım bizim her zaman kurtuluşumuzdur. Üreticimizi desteklemek çok önemli, 20 yıldır Ak Parti hükümetlerinin de en büyük destek sağladığı alan tarımsal üretim alanıdır" dedi.
 
"Yatırımlarımız hız kesmedi"
İskenderoğlu, ekonomik krize dair, "Pandemiyle başlayan, ardından; Ukrayna-Rusya savaşı, gıda ve enerji krizlerinin yaşandığı, dünyanın çok ciddi zorluklar yaşadığı bu dönemde, yatırımlarımızın hız kesmiyor olması bizim için övünç. Çanakkale gerçekten cumhurbaşkanımız ve Türkiye nezdinde çok kıymetli bir yer. Biz iki vekilde bu konuda ciddi çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönem çalışan milletvekillerimizin de emekleri büyük. Bu dönem de hız kazandı. Köprünün açılışıyla birlikte Çanakkale`nin hem tarım hem turizmle ilgili kıymetinin arttığını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
 
"Doğalgaz girmedik hiçbir ilimiz, beldemiz kalmayacak demiştik"
Milletvekili İskenderoğlu doğalgaz çalışmalarına dair ise, "Doğalgaz girmedik hiçbir ilimiz, beldemiz kalmayacak demiştik. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Gelibolu`da bu yıl Aralık ayında mahallelerde kullanılmaya başlanacak. Ayvacık da kullanacak. Adalarımız hariç ilçelerimizi tamamlamış olacağız. Beldelerimize de eskiden 20 binin altında doğalgaz verilemiyordu. Cumhurbaşkanımız değişim yaptı. Beldelerimize de doğalgaz verebiliyoruz. Karabiga gibi Gümüşçay gibi beldelerimizde de çalışma başladı. Çardak da var. Özellikle dile getiriyoruz, bu konuda siyaset gözetmiyoruz. En büyük derdimiz, Eceabat`ın da bir an önce doğalgaza bağlanması. Bozcaada ve Gökçeada hariç ana karalarımızdaki tüm beldelerimize doğalgazı vermiş olacağız. Yenice başladığında, Kalkım ne zaman diye soruyor. Zamanla beraber oraya da doğalgaz gelecek" diye bilgi verdi.
 
"İstihdam ve üretim"
İskenderoğlu Türkiye`nin yeni ekonomi modeline güvendiğini ifade ederek, "Bütün dünya ekonomilerinde sisteme bakarsanız; üreten, istihdam sağlayan, üreticiye destek veren devletlerin bu işten çok rahat çıkabildiğini görüyoruz. Yeni ekonomi modelinin de temeli buradan geçiyor; istihdam ve üretim. Pandemi döneminde çok da net gördük ki, üretirsek dünyada söz sahibi ülke oluruz. Türkiye`yi bu bağlamda çok şanslı görüyorum. Tarım toprağımız var. Tarım bizim her zaman kurtuluşumuzdu. Üreticimizi desteklemek, 20 yıldır Ak Parti hükümetlerinin de en büyük destek sağladığımız alandır. Sanayi aynı şekilde. Toplu işverenlerin olduğu bölge sanayi. Sanayide tarım ürününü nitelikli hale getirebilirsek ve işlevsel hale getirebilirsek, anlam kazanıyor. Bunun da farkındaydık. Pandemi de küçük sanayimiz bir gün bile durmadı. Üreten, çalışan ciddi boyutta para kazanıyor. Ülke ekonomisini de ayakta tutmanın tek çıkarı bu" dedi.
 
"Ciddi kadın istihdamı olacak"
İskenderoğlu tarım sanayisine ilişkin düşüncelerini, "Tarım ürününü de nitelikli hale getirmemiz gerek. Ezine Gıda OSB`sinde ürünü daha nitelikli hale getirip, dünya piyasasına sunabilmek istiyoruz. Hemen arkasından Ayvacık`taki jeotermal OSB`yi çalışıyoruz. Çok hızlı ilerliyor. Yeni müjdelerimizi vereceğiz. Orda da çok ciddi bir kadın istihdamı olacak. 12 ay Çanakkale domatesinin tüketiciyle buluştuğu nokta olacak. Ürünü, seralardan jeotermalden kazanacağız. En büyük işi yapan Afyon Belediyesi. Ziyaret ettim. Aynı suyu 4 kez kullanıyorlar ve suyu doğaya geri kazandırıyorlar. Hiçbir şekilde zarar vermeden; elimizdeki kaynakları kullanarak; hem çevreye zarar vermeden hem de üretim sağlayabiliriz. Daha çok da bunun üzerine çalışıyoruz. Bülent Bey ile en büyük derdimiz var olan kaynağımıza hem zarar vermeden doğaya zarar vermeden nitelikli hale getirmek" sözleriyle ifade etti.
 
"Ak Parti halkın içinden çıkan, milletin kendisidir"
İskenderoğlu Ak Parti`nin saha çalışmalarına dair, "Seçimle ilgili sıkıntılı bir süreç yaşamadım. 3 aydır sahadayım, diğer zamanlarda da her hafta sonu Çanakkale`deyim. Halkın içindeyim. Ak Parti halkın içinden çıkan, milletin kendisidir. Burada ufak bir esnaftım. Eşim, babam esnaf. Biz burada bilinen tanınan esnaf bir aileyiz. Pazarda esnafımıza, kadınlarımıza dokunuyorum. `Selam, hayırlı işler` deyip gezmiyorum. Geçen hafta Biga Pazarı`nı 7 saatte gezdim. Vatandaşımızın bir derdi varsa dinleyip, soru varsa cevap vererek ilerledim. Kızan tabi ki oluyor. Çünkü 20 yıldır iktidarız. Dünyadaki kriz ön görüldüğünde, burada Türkiye`nin çok daha iyi şartlarda olduğunu biliyoruz" dedi.
 
"20 yıldır enflasyonun ne olduğunu unutmuştuk"
İskenderoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Yurt dışında yaşayan hemşerilerim, geldiklerinde daha iyi anlattılar. Almanya`yı, İngiltere`yi... Almanya ısı odaları oluşturuyor. Belirli bir derecenin altında klimayı kullanmaları yasak, doğalgaz yakamayacaklarını, tekrar oduna kömüre dönme üzerine bir çalışma yapıyorlar. Biz hala beldelerde doğalgazı bağlıyoruz. Bu Türkiye`nin geldiği nokta. Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna krizinde, özellikle bir arabulucu olması, dünya ülkeleri içinde tek olması; bütün ileri gelişmiş ülkelerin içinde, tahıl koridorunu açıyor olması; aslında insanların cumhurbaşkanı ve iktidara bakışına güven tazeledi. 3 ay önce çok daha büyük sıkıntılarımız vardı. Sıkıntımız yok mu? Var. Dünya kriziyle ilgili bir sıkıntımız var. 20 yıldır enflasyonun ne olduğunu unutmuştuk. Enflasyonun çok yüksek olduğu dönemlerde bir gecede bankaların battığını biliyoruz. Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 5 yüz olduğu dönemlerde benim babam esnaftı. Bunun maliyetinin ne olduğunu biliyorum. Gençler öyle bir dönem yaşamadı. Hep geldiğimiz nokta üretimdi. Bugün teknolojide üretimi çok önemsiyoruz."
 
"İnsanlar doğrunun ne olduğunu biliyorlar"
Ak Partili İskenderoğlu önümüzdeki dönem gerçekleşecek olan seçimlere, anketlere ve saha çalışmalarına ilişkin, "Sahada ki tepkilerimiz olumlu. Sıkıntımız var mı? Evet, var. İnsanlar şuna inanıyor; çözebilecek insan yine Recep Tayyip Erdoğan`dır. Hiç halktan kopmadığımız için, o derdi dinlemek için sahadayız. Anketlere çok inanmıyorum, dokunabildiğimiz, derdimizi anlatabildiğimiz, derdini dinlediğimiz herkes; en iyi anket. İnsanlar doğrunun ne olduğunu biliyorlar. Bazen kızgınlıkla söylüyorlar, bazen anketlerin kimin yaptırdığını bilmeden korkarak cevap veriyorlar. En iyisi halkın sesi. Orda da bizim için sıkıntı yok" dedi. Milletvekili İskenderoğlu 16-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival için ise, "Troya Kültür Yolu Festivali`nde, Kültür Bakanlığının bütün çalışmaları görülecek. Parion`da, Assos`ta, Çimenlik Kalesi`nde, Hamidiye Tabyaları`nda, Kilitbahir Kalesi`nde mutlaka sanatseverlerle buluşalım" dedi.
(Seçkin Sağlam-Damla Yeltekin)
Paylaş