havadurum

"Ülkemizin durumunun hangi noktaya geldiğini görmekteyiz"

754

 Çanakkale Öğretmenevi’nde ‘Hayrat Yardımseverler Derneği’ tarafından kermes düzenlenmiş, düzenlenen kermeste dağıtılan kitapçıklarda ‘laikliğin’ kaldırılmasına yönelik ifadelerin yer aldığı belirtilmiş, duruma eğitim sendikaları başta olmak üzere birçok kesim tepki göstermişti. CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri kermesi düzenleyen dernek ve kermese izin veren yetkililerle ilgili dün suç duyurusunda bulundular.  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık tarafından Çanakkale Adliyesi’ne yapılan suç duyurusu ile ilgili İl Başkanı Güneşhan açıklama yaptı. Güneşhan, kermeste dağıtılan Suriye Raporu isimli kitapçığın 29’uncu sayfasında açıkça laikliğe ve Anayasa’ya karşı saldırı söz konusu olduğunu belirtti.  Yetkili makamların uyarılmasına rağmen konuyla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını belirten Güneşhan; “Diğer terör örgütleri gibi bu dernekte laik demokratik düzeni yıkmaya çalışmaktadırlar” dedi. 

 
“Laikliğe açık şekilde saldırı”
Laiklik ilkesine ve Anayasa’ya karşı açık şekilde saldırı olduğunu belirten İl Başkanı Güneşhan; “Bildiğiniz gibi öğretmen konukevinin bahçesinde adına ‘Hayrat Yardımseverler Derneği’ denilen, aslında ne olduğu belirsiz bir dernek tarafından orada bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte dağıttıkları kitapçık var. Suriye Raporu adı altındaki bu kitapçığın 29. Sayfasında, açıkça laik demokratik devlete, anayasaya karşı saldırı söz konusudur. Laikliğin kaldırılması ile ilgili, kısımlar yer almaktadır” dedi.  
 
“Girişimde bulunmayanlar, onlarla aynı görüşe sahiptirler demektir”
Dernekle ilgili işlem yapmayan makamlarında aynı suça ortak olduğunu belirten Güneşhan; “Bu kermesin bir an önce ortadan kaldırılmasını ve kermes etkinliğine bir an önce son verilmesini yetkili makamlara iletmiştik. Bugüne kadar yetkili makamlar konuyla ilgili hiçbir işlem yapmamışlardır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şöyle düşünüyoruz; PKK, FETÖ terör örgütü ne ise, İnsani Yardım Derneği adı altındaki bu Hayrat Derneği’de odur. Diğer terör örgütleri gibi bu dernekte laik demokratik düzeni yıkmaya çalışmaktadırlar. Çalışmaları bu yöndedir. Dolayısıyla bizim gözümüzde onlardan hiçbir farkı yoktur. Bugün onlarla ilgili bir girişimde bulunmayanlar, onlarla aynı görüşe sahiptirler demektir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun hangi noktaya geldiğini çok net görmekteyiz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş