havadurum

"Yereldeki başarı, bizleri iktidara taşıyacak"

923

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından birçok Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak başarı yakalayan CHP, ilk ‘Belediye Başkanlar Toplantısı’nı Ankara CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. 11 büyükşehir, 10 il, 191 ilçe ve 51 belde belediyesi kazanan CHP’nin seçilmiş başkanları Ankara’da düzenlene toplantıda bir araya geldiler. 3 Mayıs Cuma günü düzenlenen toplantıda, Çanakkale’nin seçilmiş belediye başkanları da yerlerini aldılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Anıtkabir’e çelenk sunumu ve saygı duruşunun yapılmasının ardından, CHP Genel Merkezi’nde toplantı gerçekleşti. Yerel seçim sonuçlarına dair istatistik bilgilerin sunulduğu toplantıda, yerel yöneticilerin neler yapması ve yapmaması gerektiği ve iktidara giden yolun yerel yönetimler aracılığı ile nasıl gelebileceği bilgilerinin paylaşıldığı belirtilirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başkanlara; “Şeffaf olun, yoksulları koruyun. Belediyelerdeki iyi bir yönetim bizi iktidara taşıyacaktır” dediği öğrenildi… Toplantıda yer alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan toplantıyla ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ağzından maddeler halinde başkanlar tarafından neler yapılıp, yapılmaması konusunda bilgilendirmede bulunduğunu belirten Başkan Gökhan; “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olduğu, önümüzdeki süreçte iktidara hazırlandığı ve iktidar sürecine doğru yola çıktığını belirttiler” dedi. Ciddi büyüklükte sanayinin olduğu, üretimin en üst seviyede olduğu yerleşim yerlerini Cumhuriyet Halk Partililerin kazandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Dolayısı ile bunları biz yönettiğimize göre, bu süreçte seçimlere kadar burada iyi bir performans gösterirsek mutlaka iktidara ulaşacağımız görülüyor” dedi. Toplantı süreci ile bilgi veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Yerlerde de bizlerin yapacağı başarılı çalışmalar bir sonraki süreçte olacak genel seçimlerde CHP’yi ülke iktidarını taşıyacak” dedi.

“İyi bir performans gösterirsek, mutlaka iktidara ulaşacağımız görülüyor”

Belediye Başkanlarının seçimden sonraki ilk toplantısını gerçekleştirdiğini belirten Başkan Gökhan; “Hem tanışma, hem de partinin yerel yönetimle ilgili siyasetinin bir kez daha gözden geçirildiği toplantıda Genel Başkan’ın ağzından bizlere maddeler halinde neler yapmamız ve yapmamamız gerektiği konusunda ki düşüncelerini aldık. Birde araştırma şirketleri bizlere seçim sonuçlarının tahlilini yaprak, bizleri bilgilendirdiler. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olduğunu, önümüzdeki sürece iktidara hazırlandığı ve iktidar sürecine doğru yola çıktığını belirttiler. Gerçekten şu anda nüfusa oranladığımızda yerel yönetimin yüzde 52’sini CHP yönetiyor. AKP, MHP ve HDP nüfusun diğer kesimini bölüşüyor. Dolayısı ile Gayrı Safi Hasılanın yüzde 90’ına yakını CHP’li belediyelerde oluşuyor. Bursa hariç büyükşehirleri biz aldık. Ciddi büyüklükte sanayinin olduğu, üretimin en üst seviyede olduğu yerleşimlerini Cumhuriyet Halk Partililer kazandı. Dolayısı ile bunları biz yönettiğimize göre, bu süreçte seçimlere kadar burada iyi bir performans gösterirsek, mutlaka iktidara ulaşacağımız görülüyor. CHP’nin oy oranı da zaten yüzde 30’un üzerine çıktı. Buda bir gösterge. Bu değerlendirmeler ile sonuç olarak nelere dikkat edilmesi gerektiği, borç yapılanması gibi konularda da küçük bilgilendirmede yapıldı” dedi.
 
“Yereldeki başarılı çalışmalar, iktidarı getirecek”
Oldukça verimli bir toplantı olduğu ve bu toplantıların artarak devam edeceğini belirten Kepez Belediye Başkanı Arslan;  “Kazanan belediye başkanları, Türkiye’deki büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediye başkanları Ankara’daki toplantıda bir araya geldi. Önce Anıtkabirde gittik, Ata’nın Mozalesine çiçek sunarak saygı duruşunda bulunduk. Ardından CHP Genel Merkezi’nde toplantı oldu. Seçim değerlendirmesi yapıldı. Finansal bilgilendirme ve yatırımlarla ilgili eğitim verildi. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Bu toplantılar artarak devam edecek. Yerel seçim sonuçları ile ilgili başarılı bir seçim süreci ve sonucunun ortaya çıktığı belirtildi. Bu başarılar umarız çalışma ve gayretle CHP’nin iktidarı ile sürecek. Bu konuyla ilgili ise CHP iktidarının yolunun yerelden geçtiği, yerellerde bizlerin yapacağı başarılı çalışmaların, bir sonraki süreçte olacak genel seçimlerde CHP’yi ülke iktidarına taşıyacağı ifade edildi” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş