havadurum

AKP'de adaylar netleşiyor

2953

 AKP Çanakkale İl Örgütü 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler için aday adaylık başvurularını almaya başladı. İl Örgütü’nden yapılan açıklamada 5 Kasım ila 11 Kasım arasında aday olmak isteyenler aday adaylık başvurularını yapabilecekler. AKP İl Başkanlığı tarafından açıklanan Yerel Seçim Takvimi ve şartlarında adayların ‘Merkez Yoklaması’ usulü belirleneceği belirtildi. Kimlerin aday adaylık başvurunda bulunacağı merak konusu olurken,  AKP eski İl Başkanı Erdener Can, dün SMS’le attığı mesajda bugün saat 14: 30’da AKP Merkez Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yapacağını açıklarken, Çanakkale eski Valisi Süleyman Kamçı’da aday adaylık başvurusunu yapacağını açıkladı. Yine, AKP Merkez Belediye Başkanlığı AKP içerisindeki önemli isimlerin aday adaylık başvurusunda bulunabileceği iddia ediliyor.  Kulislerde AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  AKP Çanakkale Geçmiş Dönem Milletvekili Ayhan Gider, 27’nci Dönem AKP Çanakkale Milletvekili aday adayı Timur Ay,  AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın isimleri konuşuluyor.  AKP’nin mevcut Belediye Başkanı olan birçok ilçeler ve beldedemevcut Belediye Başkanları ile yola devam edecekleri belirtilirken, diğer ilçelerde kimlerin aday olacağı merak konusu.

 
Merkez Belediye Başkanlığı için birçok isim konuşuluyor
AKP eski İl Başkanı Erdener Can, bugün Merkez İlçe Başkanlığı aday adaylık başvurusunu gerçekleştiriyor.4 Eylül 2000 ile 19 Ocak 2006 tarihleri arasında ise 6 yıldan fazla Çanakkale Valisi olarak görev yapan Süleyman Kamçı, basına yaptığı açıklamalarda Merkez Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu belirtti. Yine, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Geçmiş Dönem Milletvekili Ayhan Gider, 27’nci Dönem AKP Çanakkale Milletvekili aday adayı Timur Ay,  AKP Çanakkale eski İl Başkanı Erdener Can’ın aday olabilecekleri ifade edilirken, AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun da Belediye Başkanlık adaylığına sıcak baktığı yorumları yapılıyor. Aynı zamanda Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın da Merkez Belediye Başkanlığı’na talip olduğu kulislerde konuşulan isimler arasında yer alıyor.
 
“Mevcut Başkanlarla devam diyecek” 
AKP’nin hakim olduğu birçok ilçe ve beldede seçimlere yine mevcut Belediye Başkanları’nın adaylıklarını koyması bekleniyor. Ezine’de mevcut Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nun yeniden aday gösterileceği güçlü kanaatler arasında yer alırken, Ayvacık içinse yine Mehmet Ünal Şahin’in aday gösterileceği belirtiliyor. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yeniden AKP Belediye Başkan adayları olarak gösterileceği kulislerde konuşuluyor. Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’in yeniden adaylığa sıcak baktığı, ancak hakkında kesinleşmiş suçu bulunduğu ve hem parti içerisinde, hem de Eceabat halkı tarafından tepki topladığı gerekçesi ile aday gösterilemeyebileceği güçlü iddialar arasında. Ejder’le ilgili iddialar ve tartışmalarda devam ederken, 2009-20014 dönemleri arasında Eceabat Belediye Başkanlığı yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’un yeniden Eceabat Belediye Başkan adayı olabileceği de kulislerde geçen iddialar arasında.
 
“Mutay, Bozcaada’da Yılmaz’ı yakaladı”
Merkez İlçeye bağlı Kepez Beldesi’nde AKP’nin Belediye Başkanı olarak geçecek en güçlü ismin, AKP Kepez Belde Başkanı Alper Altınok olduğu kulislerde geçiyor. Biga’da, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Gökçeada’da İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Dağlar isimleri öne çıkarken, Bozcaada’da ise Mustafa Mutay’ın adaylığı kulislerde geçen isimler arasında olduğu belirtiliyor. CHP Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın bağ evleri ile ilgili turizm projelerinin yöre halkında tepki topladığı ve Mutay’ın adaylığı ile Bozcaada’da seçimi kazanabileceği kulislerde konuşuluyor.
(Eren Aşnaz)
Paylaş