havadurum

AKP'li Turan ve CHP'li Erkek'ten 14 Mart mesajı

854

 AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesajı yayınladılar. AKP Milletvekili Turan, sağlık alanında Çanakkale’nin bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini belirtirken, CHP Milletvekili Erkek, sağlık çalışanı olmanın bir ideal olduğunu dile getirerek; “Sağlıklı bir gelecek için elini taşın altına koymaktır” dedi. AKP Milletvekili Turan, mesajında sağlık camiası için her alanda yeni gelişmelere imza attıklarını, Çanakkale’de son yıllarda yapılan yatırımlarla beraber sağlık alanında yeni bir sayfa açtıklarını belirterek; “Sağlık çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmek için çaba gösteriyoruz. 17 yıllık iktidarımız boyunca sağlık alanında yeni kurumlardan sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesine kadar her alanda yeni gelişmelere imza attık. Dünya üzerinde bir başka meslek daha yoktur canı yaşatmak için canıyla çalışan. Her zaman vatanın her bir karış toprağında sağlıklı bir toplum için mücadele ediyorlar. Çanakkale’mizde son birkaç yılda yapılan yatırımlarla beraber adeta sağlık alanında yeni bir sayfa açtık. İlçelerde hizmet vermeye başlayan diyaliz merkezleri ve devlet hastaneleriyle hemşerilerimizin daha hızlı sonuç alması sağlandı. Yeni yapılan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemizle geniş yatak imkanlarına sahip modern aletlerin yer aldığı büyük bir kuruma kavuştuk. Çanakkale’miz bölgenin parlayan yıldızı konumuna geldi. Bu hafta itibariyle taşınma işlemlerinin tamamlandığı Üniversite Hastanemiz artık Terzioğlu’ndaki yeni binada hastaları kabul etmeye başladı. Üniversite Hastanemiz 70 bin metrekare kapalı alanı, yoğun bakım üniteleriyle birlikte 600 yataklı bir sağlık kompleksi. Tamamlanan projelerle beraber İlimiz sağlık alanında daha hızlı sonuç alacak. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan ve sağlık alanında katkılarda bulunan değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlarım” ifadelerini kullandı.

 
“14 Mart’ın arkasında bağımsızlığa olan inanç ve mücadele vardır”
14 Mart’ın en önemli özelliğinin işgale karşı tepki olarak kutlanması olduğunu belirten CHP Milletvekili Av. Erkek; “Türkiye`de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart’ın asıl önemli özelliklerinden biri, ilk olarak işgale karşı tepki olarak kutlanmasıdır. 14 Mart’ın ilk kutlanması 1919 yılında İstanbul işgal altındayken, tıp okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş ve işgal protesto edilmiştir. Başka bir ifadeyle 14 Mart’ın arkasında bağımsızlığa olan inanç ve bunun için mücadele vardır. Kutsal bir meslek icra eden sağlık çalışanları, aynı zamanda sosyal sorunlara karşı da duruş sahibi olmuşlardır. Bir çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye sorulduğunda vereceği ilk yanıtlardan biri ‘doktor’dur. Çünkü sağlık çalışanı olmak bir idealdir, sağlıklı bir gelecek için elini taşın altına koymaktır” dedi.
 
“TTB, iktidarın baskısı altında olduğu için zor durumda kalmaktadır”
Sağlık çalışanlarının dünyanın herhangi bir yerinde özel bir öneme sahip olduğunu Türkiye’de de hak ettiği değeri alması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Erkek; “Günümüzde sağlık çalışanları, halk sağlığı için gecesini gündüzüne katarken, kendi sorunlarının çözümü noktasında da çabalamak zorunda kalmaktadır. Gerek olumsuz çalışma koşulları, gerek devlette çalışanların özlük hakları sorunları gerek şiddetle her an karşı karşıya kalma tehlikesi gerekse Türk Tabipler Birliği’nin siyasi iktidarca baskı altına alınmak istenmesi, sağlık çalışanlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Oysa dünyanın neresine gidilirse gidilsin, sağlık çalışanları, mesleklerinin niteliği gereği özel bir önem görmektedir. Ülkemizde de bu önemin hak ettiği karşılığı almaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Sağlık çalışanlarının el üstünde tutulması bir zorunluluktur”
Doğumdan ölüme kadar yaşamın her alnında hayata dokunan başka bir meslek olmadığını dile getiren Erkek; “Sağlıklı bir gelecek öncelikle sağlık çalışanlarımızın elinden geçmektedir. Doğumdan ölüme kadar her an yaşamımıza dokunan başka bir meslek grubu yoktur. İşte bu bilinçle sağlık çalışanlarının el üstünde tutulması bir zorunluluktur. Eğitimden çalışma koşullarına kadar her bir sorunuyla ciddiyetle ilgilenilmeli ve bunlara çözüm bulunmalıdır. Bu inançla hayatımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım” dedi. (Haber Merkezi)
Paylaş