havadurum

Adalet Kurultayı'na "adaletsizlik" yaşayan tüm kesimler davet edilecek!

322

 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Halk Partisi, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de “Adalet Kurultayı” düzenleme kararı aldı. Kurultaya sayılı günler kala, toplantıların ayrıntıları da netleşiyor. "Adalet" vurgusunun her toplantının ana gündemi olacağı kurultaya, adaletsizlik yaşadığını savunan tüm kesimlerin davet edileceği belirtildi. Adalet Kurultayı’nda ele alınacak konular ve düzenlenecek etkinliklerin detayları, Çarşamba günü Genel Merkez`de yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacak.

 
Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ile görüşecek! 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında bilgi almak ve 26-30 Ağustos`ta Çanakkale`de düzenlenecek "Adalet Kurultayı" ile ilgili değerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye başkanlarını Ankara`da toplayacak. CHP`li belediye başkanları da bu kapsamda bugün bir otelde düzenlenecek toplantı için Ankara`ya çağrıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu`nun açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, belediye başkanları çalışmaları hakkında bilgi verecek. Kılıçdaroğlu`nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu`nun tutuklanması üzerine Ankara`dan İstanbul`a yaptığı 25 gün süren yürüyüşün de değerlendirileceği toplantıda, Maltepe`de gerçekleştirilen miting ve halk tabanındaki yansıması da masaya yatırılacak. Toplantıda, ana muhalefet partisinin 26-30 Ağustos`ta Çanakkale`de yapacağı "Adalet Kurultayı" da ele alınacak. 5 gün sürecek kurultayda belediyelerin alacakları görevler belirlenecek. Ayrıca bugün yapılacak toplantının ardından ele alınan konularla ilgili bir sonuç bildirisi yayınlanacak.
 
Çarşamba günü program kesinleşecek! 
Öte yandan Çanakkale CHP İl Başkanı Nejat Önder, Adalet Kurultayı ile ilgili çalışmaların Çarşamba günü kesinleşeceğini duyurdu. Gelibolu Yarımadası ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Önder, “CHP Genel Merkezi bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Gelibolu Yarımadası’nda yapılması planlanıyor, ama henüz netleşmedi. Çarşamba günü program kesin olarak netleşecektir. Tarihi Alan Başkanlığı ile bağlantıyı, Kültür bakanlığı sağlıyor” dedi.  
(Şebnem Özer)
Paylaş