havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Ah Muharrem, vah Muharrem…

Kurban bayramı nedeniyle meclis kürsüsünden emeklilere bir maaş ikramiye verilmesini teklif ederek emeklilerin kalplerinde taht kurdun. Ama unuttuğun bir şey var; bu ülkede içinde emek olan hiçbir şey sevilmez, değersizleştirilir, öteki görülür, tukaka ilan edilir. Emeklilerimiz de bu kapsamdadır. Emek hakları, emekçiler, emeklilerimiz, demokrat milletvekilleri tarafından meclis kürsüsünden hatırlansa da, siyasal erkin emek karşısında aldığı yok sayma tavrı nedeniyle emekçiler emekliler, bugün can çekişmektedir.

1980

 

 

Sen emekliler için bir maaş ikramiye verilmesini talep ederken, sermayenin el değiştirmesi operasyonları tüm hızıyla sürmekteydi.

Operasyona konu olan milyar dolarlar ile ilgilenmek söz konusu iken, kim emekçileri düşünecek ki!

Yine de haksızlık yapmayalım; emekçiler hakları için verdikleri mücadele karşısında olağanüstü halin baskıları ile paylarına düşeni almaktadırlar.

Birileri milyar dolarlarla uğraşırken emekçilere de düşen baskılardır.

Eee ne yapalım fıtrat işte, hiç olmazsa kandırıldık demiyoruz ya!...

Olağanüstü hal koşulları bahane edilerek; sürdürülen işten çıkarmalar, emekçilerin taleplerinin yok sayılması, grev ve direniş hakkının engellenmesi grev çadırlarına bile tahammülsüzlüktür, emekçilere düşen.

Sermayenin şimdi kafası çok karışık, görmüyor musun; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde yer alan bazı işadamları şimdi birbirlerini yiyorlar!

Nedir dertleri diye sorarsanız, herhalde geçim derdi evlerine  ekmek götürme derdi değil, belki viski içme sorunu olarak  cevaplayabiliriz!

Her ne kadar kendi açıklamalarından böyle bir sonuç çıkarsak da, işin aslı;siyasal iktidara yaranma halleri, bu arada darbe girişimi sonrasında değişen dengelerde yerlerini sağlamlaştırma çabalarıdır, bütün bu koparılan gürültünün altında yatan.

Hiç gerek yok polemik yapmaya, emekçiler sizleri biliyor;hepiniz ordaydınız hepiniz aynı konumdaydınız, ancak şimdi dengeler değişti, birbirinizin üzerine basarak yeni alanlar yaratmaya çalışıyorsunuz!

Hepiniz demagoji yapıyorsunuz, kimseyi kandıramazsınız!

İşte böyle Muharrem Erkek, emekliler için istediğiniz bir maaş ikramiye bu dumanlı havada kaybolup gidecektir.

Yine de emekliler için; hiç olmazsa bizi de düşünen vekiller var deyip, umutlanmaları bile, sizin de buna vesile olmanız bir güzelliktir.

Ha bu arada sakın ola, AKP il başkanı seni de Genel Başkana bir mektupla şikâyet etmesin.

Kendi gerçekleri dışında hiçbir şeye tahammülü kalmamış bir halde oldukları için şimdi de, yeni moda olarak bu çıktı.

Tekçilik işte böyle bir şey

Onlar gibi düşünmezsen; şimdilik Genel Başkana yapılan şikâyet, bakalım önümüzdeki günlerde nerelere varacak!

Her gün sosyal medyada kimliği belirsiz bazı trollerin özelikle Çanakkale Belediye Başkanı hakkında servis edilen capslere sessiz kalanlar, Çanakkale CHP Gençlik Kolları’nın şikayet olayını konu alan bir karikatür için bu denli gürültü çıkarmaları da aynı tahammülsüzlüktür.

Ancak CHP Gençlik Kolları’nın “izahı olmayanın karikatürü olur” başlıklı açıklaması her şeyi çok güzel açıklamış.

Bırakın insanlar düşüncelerini, fikirlerini özgürce kimsenin kişilik haklarına onuruna hakaret etmeden açıklayabilsinler.

Açıklarken de biraz olsun gerçeklere sadık kalsınlar ki gülünç duruma da düşmesinler!

Siyaha beyaz, beyaza siyah diyerek açıklanan görüşlerin unutmayın ki; inandırıcılığı yoktur, sadece komiktirler ve iyi bir karikatür malzemesi olurlar.

Halkımızın gülmesini unuttuğu şu günlerde, böylesi sözde bir şey söylemek, yazmak adına bizleri güldürenler, aslında kamusal bir hizmet veriyorlar, onlara da teşekkür etmek lazım.

Neymiş Çanakkale Belediyesi’nin mesaj hattının hacklenmesi Çanakkale Belediyesi’nin bir oyunuymuş.

Yine güldürdünüz beni, siz çok yaşa emi!...