havadurum

Amatörlerin Anayasası

244

Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’nun, kulüp yönetimlerinden uyulmasını istediği kriterler şöyle;

Amatör futbolcuların birinci transfer dönemi işlemleri 07 Ağustos – 13 Ekim 2017 tarihleri arasında, ikinci transfer dönemi işlemleri ise 2 Ocak – 18 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Amatör futbolcuların filiz lisans ve vize işlemleri ise TFF Bölge Müdürlüklerinde başlatılarak 8 Haziran 2018 tarihine kadar yapılacak.
2017-2018 sezonu için 1988 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör ve 1. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de 1989 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacak. Bu kategorilerdeki takımlarımız 1988 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlu en az 2 (iki) futbolcu yer alacaktır. 2003 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. 
BAL, Süper Amatör ve 1. Amatör Liglerde 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı küçük futbolcu 2’den az yazılırsa ve bu 2 futbolcudan birisinin müsabakada oynatılmaması halinde takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Ancak, 2 yaşı küçük futbolcudan bir tanesinin yazılmaması halinde müsabaka isim listesi 17 kişi ile sınırlı olup, listeye en az bir yaşı küçük futbolcu yazılması ve mutlaka oynatılması gerekmektedir. 
Takım sahaya 9 kişi ile çıksa bile isim listesine mutlaka bir yaşı küçük futbolcu yazılacak ve oynatılacaktır. Spor-Toto 3. Liginden düşüp, Bölgesel Amatör Lig’de veya Yerel Amatör Ligde oynayan takımların müsabakalarında; Sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Bu kulüplerde yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 5’den az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 5’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 5 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir. Sözleşmesi devam eden profesyonel futbolculardan 1998 ve daha küçük doğumlu olan 2 futbolcusu yaşı küçük kontenjanı olarak kabul edilir.
2017-2018 Sezonunda 2. Amatör lig takımlarımız 1988 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesine en fazla 6 (altı) yaşı büyük futbolcu yazabilirler. 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük 6’dan fazla futbolcu yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. İkinci Amatör liglerde BAL, Süper Amatör ve Birinci Amatör liglerde uygulanan yaşı küçük futbolcu uygulaması yoktur. Yaşı küçük futbolcu yazılmaması hükmen mağlubiyet nedeni olmaz. İkinci Amatör liglerde 2003 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayamaz. 
3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşen kulüplerdeki profesyonel futbolcuların durumları; Spor-Toto 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşen takımlarda sözleşmeleri devam eden profesyonel futbolcular sözleşmelerinin bitimine kadar kulüplerindeki büyükler ve yaşlarının uygun olduğu gençler kategorilerindeki takımlarda yer alabilirler. Spor-Toto 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşen takımların Profesyonel futbolcularının sözleşmelerinin bitiminde, bir başka kulübe transfer olabilmeleri için Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı hükümleri uygulanır.
BAL ve Yerel liglerin aynı tarihlerde bitirilmesi;  İllerde büyükler kategorisinde yerel en üst amatör ligin sona erme tarihinin, o ilin BAL takımlarının müsabakalarının BAL tertip komitesince ilan edilen BAL’ın son hafta müsabakalarından bir hafta önce tamamlanmasına dikkat ve özen gösterilir. 
Kaynak; TFF
Paylaş