havadurum

Balkan; "Organik Gübre ve Tohum Yetiştiriciliği Fabrikası kuracağız"

819

 

 İyi Parti Milletvekili adayı İsmet Balkan, seçim çalışmalarına köy gezileri ile devam etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili adayı Balkan, tarımsal gelişmeyi sağlayarak, Tarımda AR-GE çalışmalarını teşvik edeceklerini ifade etti.   Ülke için önem araz eden Atatürk Orman Çiftliğinin, Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Enstitüsünün ana merkezi olacağını dile getiren Balkan, Çanakkale’de ise Organik Gübre ve Tohum Yetiştiriciliği Fabrikası kurulması için çalışma başlatacaklarını dile getirdi. İyi Parti Milletvekili adayı Balkan; “Tarımda AR-GE çalışmalarını teşvik edeceğiz. Ülkemiz için manevi önemi bulunan ama Ak Parti tarafından talan edilen, bir kısmı kaçak saraya katılan Atatürk Orman Çiftliğinin, adına yakışır biçimde yeniden, bu ülkenin tarım politikalarının belirlenmesi noktasında rol model olmasını sağlayacağız” dedi.

 
“Hastalıklara karşı dirençli tohumlar geliştireceğiz”
Atatürk Orman Çiftliği Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Enstitüsü kuracaklarını belirten Balkan; “Toprak, Sulama ve Tohum Araştırma Geliştirme çalışmalarına hız vereceğiz. Ülkemize ait geleneksel tohumlardan yararlanarak, genetik teknolojilerinden azami düzeyde faydalanmak suretiyle, insan sağlığına uygun, verimli ve hastalıklara karşı dirençli tohumlar geliştireceğiz. Toprak ve suyun tarımsal üretimde verimi arttırmasını hedefleyen Ar-Ge projelerini finanse edeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği, Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Enstitüsünün ana merkezi olacak. Son derece bereketli, ürün çeşitliliği bakımından zengin topraklara sahip Çanakkale’mizde, özellikle Batak Ovası diye tabir ettiğimiz Kumkale, Mahmudiye, Çıplak, Tevfikiye, Kalafat köylerinin bulunduğu alanda bir Organik Gübre ve Tohum Yetiştiriciliği Fabrikası kurulması için çalışma başlatacağız” dedi.
  
“Ülkemizin çok ciddi yapısal ve ekonomik reformlara ihtiyacı var”
Yerli, organik tohum ve gübre ile ve mazotun yarı yarıya ucuz olacağını ifade eden Balkan; “Ağır vergilendirmelerden arınmış yeni düzenlemelerle, çiftçimizi daha kolay üretim yapacak, ekip, biçecek hale getireceğiz. Sulama Birliklerinden kaynaklı çok sıkıntılar var. Bu konuyu ayrıca yeniden ele alacağız. Seçim beyannamemizde tarımsal amaçlı su kullanımı için belirli bir miktarının ücretsiz olması da var. Birlik üyeleriyle bu konuyu görüşerek, çiftçiden yana bir politika geliştireceğiz. 24 Haziran’a çok az bir süre kaldı. Ülkemizin çok ciddi yapısal ve ekonomik reformlara ihtiyacı var. Millet ittifakına, İyi Partiye oylarınızla destek vererek, bunu sağlamamıza destek olun.” dedi. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş