havadurum

Başkan Gökhan "Emeğini ortaya koyan herkesle yandaşız"

800

Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, seçim çalışmalarına düzenlediği ziyaretlerle devam etti. Belediye Başkanı Gökhan, seçim çalışmaları kapsamında KESK Çanakkale Şube Temsilciliğini ziyaret etti. KESK Şube Temsilciliğinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, KESK bileşenleri, Belediye Meclis Üyesi adayları Jeoloji Mühendisi Ercümen Furuncu, Ziraat Mühendisi İrfan Mutluay, İnşaat Mühendisi Egemen Ergun ve Makine Mühendisi Umut Karagöz katıldı. Toplantıda seçim süreci ile ilgili düşüncelerini aktaran Eğitim Sen Şube Başkanı Filiz Savaş; “Demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü halkın katılımıyla oluşturulmuş bir yerel yönetim bizim umudumuz. Bu çizgide olan bütün belediye başkan adaylarını da destekleriz” dedi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Şube Başkanı Bülent Barın; “Çanakkale Merkezde belediye başkanımızla Çanakkale Belediyesi kamu emekçileri adına sosyal ve ekonomik haklar bakımından iyi sözleşmeler yapıyoruz. Bunun yanında kreşlerimiz, ulaşımla ilgili yapılan destekler bakımından belediye yönetiminden memnunuz. Bundan sonra sürecin bu şekilde devam etmesini istiyoruz” dedi. Eğitim Sen eski Şube Başkanı Talat Koç; “Biz, emeğin yanında olan bir yerel yönetimi tercih ediyoruz. Emeğin karşısında olan ve çevre talanının işin, kolaylaştıran bir yerel yönetimin işi zor olmayacak. Sizler de süreç içerisinde her zaman emeğin yanında oldunuz ve çevre mücadelesinde çok aktif bir şekilde katkı verdiniz” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Gökhan ise; “Emekten yana siyaset yapıyoruz. Sadece çalışanlar anlamında değil emeğini ortaya koyan herkesle yandaşız. Memuruyla, çiftçisiyle, ev kadınıyla, çırağıyla ilgili herkesten yana bir düşüncemiz var” dedi.

 
“Çanakkale’de özgürlükçü bir yapı var ve bundan memnunuz”
Eğitim Sen Şube Başkanı Filiz Savaş; “Adaylığınız hayırlı olsun, seçim sürecinde başarılar diliyoruz. Bizim her zaman belliydi. Sizin de STK’lara bakış açınızdan kaynaklı bize olan yardımlarınız hiç eksik olmadı. Bizim yerel yönetimlere bakış açımız belli. Demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü halkın katılımıyla oluşturulmuş bir yerel yönetim bizim umudumuz. Bu çizgide olan bütün belediye başkan adaylarını da destekleriz. Çanakkale yerelinde de gerçekten özgürlükçü bir yapı var ve bundan memnunuz. Ancak eksiklikler de var. Özelikle kadınlar olarak Çanakkale her zaman bizim avantajımız oldu. Biz, özgür bir şekilde kendimizi ifade edebiliyor, dışarı çıkabiliyoruz. Ancak verilen destekler her zaman yeterli olmuyor. Mesela katılımcı kadınların sosyal hayata daha çok katılması için daha çok desteklenmesini öneriyorum. Çünkü mesela İskele’de kurulmuş olan kadınların emeğiyle yapılmış stantlar bizim kazanımımız. Onların çoğalması daha da etkili olacaktır” dedi. 
 
“Destekler bakımından belediye yönetiminden memnunuz”
TÜMBELSEN Şube Başkanı Bülent Barın; “Çanakkale Merkezde belediye başkanımızla Çanakkale Belediyesi kamu emekçileri adına sosyal ve ekonomik haklar bakımından iyi sözleşmeler yapıyoruz. Bunun yanında kreşlerimiz, ulaşımla ilgili yapılan destekler bakımından belediye yönetiminden memnunuz. Bundan sonra sürecin bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Kamu Sen Şube Başkanı Suat Özen, Çanakkale Belediyesinin sendikalarının çalışanlarına siyasi baskı yaptığı konusunda bir açıklamada bulunmuş. Biz, bununla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız. Biz kesinlikle bir baskı yoktur. Çünkü Çanakkale Belediyesinde her görüşten insanın çalıştığınız bizler biliyoruz. Kimsey6e bu konuda herhangi bir baskı olmadı. Çanakkale Belediyesi, her zaman özgürlüklerin, barışın hakimi oldu. Ben bu kurumda 22 yıldır çalışıyorum ve baskı ile ilgili herhangi bir şey olmadı, olamaz. Tabi barışı, özgürlüğü içlerine sindiremedikleri için bu tip karalama kampanyaları olacaktır. Bizler de bunlar gerekli cevabı vereceğiz.

“Emeğin yanında olan Belediye Başkanının işi kolay, emeğin yanında olmayanın işi zor olacak”
Eğitim Sen eski Şube Başkanı Talat Koç; “Dünya genelindeki gelişme, Çanakkale’ye çok belirgin bir şekilden yansıyacak. Onun için önümüzdeki süreçte kim belediye başkanı olursa işi zor olacak ama burada belirleyici olan şey emeğin yanında ya da karşısında olan bir yerel yönetim tercihi. Biz, emeğin yanında olan bir yerel yönetimi tercih ediyoruz. Emeğin karşısında olan ve çevre talanının işin, kolaylaştıran bir yerel yönetimin işi zor olmayacak. Sizler de süreç içerisinde her zaman emeğin yanında oldunuz ve çevre mücadelesinde çok aktif bir şekilde katkı verdiniz. Eğer seçilirseniz önümüzdeki süreçte işiniz daha zor olacak. Çünkü köprüden dolayı İstanbul’un baskısı çok daha fazla olacak. Onun için eminiz ki, siz bütün Çanakkale kıyılarının Çanakkale ağırlıklı tarafından daha yoğun kullanımı için karar vereceksiniz. Eminiz ki siz, Çanakkale kıyılarının, Çanakkale doğasının, toprağının korunması konusunda kararlar üreteceksiniz ki bütün baskılara rağmen Çanakkale daha yaşanılabilir bir yer olacak. Bu bakış açısındaki arkadaşların oralardaki varlığı ve o mücadelenin içinde olması, çok önemli” dedi. 
 
“Kamu kaynaklarını kullanıyorsanız, hesap vermek zorundasınız”
Başkan Gökhan, KESK Bileşenlerine ‘Birlikte başardık’ kitapçığını vererek; “Bizim, ‘Birlikte başardık’ isimli bir kitapçığımız var. Ben, belediye başkanlığı sürecinde kent halkının kaynaklarını kullanıyorum. Bu kitapçığın içinde 2014 yılından 2019 dönemine ait Belediye Hizmetlerinin, bütçelerinin ve mal varlıklarının hesabı var. Bu bir hesap verme kitapçığı. Çünkü kamu kaynaklarını kullanıyorsanız, şeffaf olmak zorundasınız ve hesap vermek zorundasınız. Burada yazılan bütçelerle neler yaptığımın özetini sundum. Önümüzdeki ay itibariyle ‘önümüzdeki süreçte neler öngörüyoruz, ne yapmayı planlıyoruz?’ anlatmaya çalışacağız. Bu kitapçığı incelediğinizde eğer bu konuda olumsuz görüşünüz varsa, ikinci göndereceğim kitapçığa bakmanıza gerek yok. Çünkü o zaman beni desteklemeyeceğiniz anlamına gelir” dedi. 
 
“Emekten yana siyaset yapıyoruz”
Hiçbir yeşil alanı başka bir alana çevirmedik. Hep mücadele içerisindeyiz. Olmaya devam edeceğiz. Giderek kıtlaşan su kaynaklarımızı korumak görevimiz. Diğer adayın yeşil alan projeleri var. Çok güzel çok tebrik ediyorum ama maalesef ben onu yaptım. Meclisten geçirdik ama iptal ettiler. Meclis kararları elimde. Ya ben yalan söylüyorum ya da bilmiyorlar ama belgeler, dosyalar elimde. Saygılı, demokrasinin en üst seviyede gerçekleştiği bir kentte yaşamımızı sürdürmekteyiz. Her şey çözülür ama toplumu ilgilendiren konular bozulduğunda olmaz. Biz bugüne kadar bozmadık, bozmaya da niyetimiz yok. Kadınların oranı yüzde 50 olmalıdır. Kadınlarımız da gayretli olmalıdır. İşin gereği budur. Kadının sosyal, siyasi, iş hayatında olması gerektiğini düşünüyoruz. Emekten yana siyaset yapıyoruz. Sadece çalışanlar anlamında değil emeğini ortaya koyan herkesle yandaşız. Memuruyla, çiftçisiyle, ev kadınıyla, çırağıyla ilgili herkesten yana bir düşüncemiz var”
(Baykal Sağlam)
Paylaş